Workshop: Gezondheid en zorg, regel het zelf op internet!

Gepubliceerd op: 11 februari 2021 09:00

Hoe kun je zelf je gezondheidszaken makkelijk en snel regelen via internet? De bibliotheek helpt je om die mogelijkheid te ontdekken en te gaan gebruiken. De workshop ‘Je gezondheid en zorg: regel het zelf op internet’ helpt je goed op weg. Doe mee aan deze handige workshop in twee ochtenden: maandag 10 én maandag 17 mei van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

Gezondheidszaken

In deze workshop gaat het onder meer over de websites thuisarts.nl en regelhulp.nl. Je leert inloggen en omgaan met de website van de ziektekostenverzekering maar ook hoe je inzage kunt krijgen in je eigen patiëntendossier. Daarnaast vertellen we hoe je je keuze om wel of niet donor te willen zijn kunt vastleggen in het donorregister. We laten bovendien zien hoe je je eventuele eigen bijdrage voor geleverde zorg kunt berekenen via het CAK (Centraal Administratie Kantoor).

Coronaveilig

De bibliotheek volgt de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We werken op ruime afstand van elkaar, de ventilatie is op orde, de cursusleiders komen niet te dicht bij deelnemers in de buurt en computers en tafels worden steeds gereinigd.

Meedoen?

Er kunnen acht deelnemers meedoen aan de Workshop ‘Je gezondheid en zorg: regel het zelf op internet’ op maandagochtend 10 én 17 mei van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

De kosten voor de workshop zijn € 10,- (voor 2 ochtenden). Aanmelden kan aan de balie van de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of rechtstreeks hier.