Workshop: Ontwerp je eigen game met Bloxels (in 2 ochtenden)

Gepubliceerd op: 5 november 2021 14:06

Vervelen in de kerstvakantie? Zeker niet! Bibliotheek Katwijk organiseert weer leuke activiteiten voor kinderen in de Makersplaets. Wat te denken van de workshop in twee ochtenden: Ontwerp je eigen game met Bloxels. Deze workshop met een soort digitale ministeck is in twee delen: dinsdagmorgen 28 december van 10.15 tot 11.30 uur én woensdagmorgen 29 december van 10.15 tot 11.30 uur. Kinderen van 8 t/m 12 jaar zullen het superleuk vinden om met Bloxels aan de gang te gaan en zelf een spel te ontwerpen.

Ontwerp je eigen game met Bloxels

In deze workshop in twee ochtenden gaan we games ontwerpen met Bloxels (een soort digitaal ministeck). Tijdens deze workshop leren kinderen hoe eenvoudig het kan zijn om zelf een game in elkaar te zetten. De kinderen starten door met de Bloxels een eigen karakterpoppetje te maken die daarna in de speciale Bloxel-app wordt gezet om zo verder de game te ontwerpen. Ze kruipen in de huid van de speler om te ontdekken wat een spel nou eigenlijk een ‘goed spel’ maakt en bouwen met verschillende blokjes een echte game die ze zelf kunnen spelen.

Meedoen?

Zin om lekker aan de slag te gaan met deze workshop Bloxels op 28 + 29 december van 10.15 tot 11.30 uur? Er kunnen 10 kinderen meedoen in de leeftijd vanaf 8 t/m 12 jaar dus geef je snel op. Deelname: € 6,- voor twee ochtenden. Kaarten zijn rechtstreeks hier te koop of in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.