Bibliotheekvestigingen weer open per 20 mei!

Gepubliceerd op: 18 mei 2021 12:13

Vanaf donderdag 20 mei is iedereen weer welkom in de vestigingen van Bibliotheek Katwijk. Lekker een boek zoeken, een krantje of tijdschrift doorbladeren aan de leestafel of even een praatje maken: het kán weer. Leden, bezoekers maar ook alle medewerkers van de bieb zijn blij toe dat de bibliotheek na ruim 5 maanden weer open is.

Om jouw bezoek aan de bibliotheek veilig én leuk te laten verlopen, zijn er een aantal coronamaatregelen getroffen. Daarom zal jouw bezoek aan de bibliotheek er net iets anders uitzien dan je gewend bent. We gaan ervan uit dat een deel van deze maatregelen van zeer tijdelijke aard is.

Bezoek aan de bibliotheek

• Al onze vestigingen zijn open! Met of zonder aangepaste openingstijden: de Hoofdbibliotheek en Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever zijn volledig open, Bibliotheek Rijnsburg van maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en Bibliotheek Valkenburg van maandag t/m vrijdag van 14.00 t/m 17.00 uur. Kijk voor een bezoek altijd even naar de actuele openingstijden op de website.
  • Kom niet met meer dan met twee personen naar de bibliotheek.
  • Bezoekers moeten zich registreren bij een bezoek aan de bibliotheek. Er liggen hiervoor speciale formulieren klaar. Wij verzoeken je deze in te vullen en daarna in een klaarstaande box te deponeren. De gegevens worden 14 dagen bewaard en daarna vernietigd.

Veiligheidsmaatregelen

• Blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen op het coronavirus.
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Was/desinfecteer vaak je handen en hoest of nies in je elleboog.
  • Het is (vanaf 13 jaar) verplicht om een mondkapje te dragen bij een bezoek aan de bibliotheek.
  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst.
  • Gebruik een mandje als toegangsitem. Zijn de toegangsitems op dan vragen we je te wachten tot er weer een beschikbaar is. Hiermee waarborgen we het maximum aantal toegestane bezoekers.
  • Neem als je op een computer wilt werken zo mogelijk je eigen apparaat mee.
  • Volg altijd de instructies van de bibliotheekmedewerkers op.

Vragen?

Wij proberen je via allerlei bronnen zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de actuele ontwikkelingen. Mochten er vragen zijn, dan kun je deze telefonisch of per mail stellen. Telefonisch: van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur naar de Hoofdbibliotheek: 071-4014819, of per mail: info@bibliotheekkatwijk.nl.