Tentoonstelling: Ontmoet Jouw Wilde Zelf! van Marleen Dijkdrent

Gepubliceerd op: 6 september 2021 16:15

Ontmoet Jouw Wilde Zelf! is een kunstproject van Marleen Dijkdrent dat tot eind september tijdens openingsuren in de Hoofdbibliotheek is te bewonderen. Het thema van haar schilderijen is de verbinding met natuur.

Voel jij wanneer het gaat stormen? Zijn mens en natuur beter in balans als intuïtie en ratio weer harmonisch gaan samenwerken? Wij leven in een wereld waarin ratio al eeuwenlang de boventoon voert. Regels, bezit en geld overheersen de samenleving. Maar wat doet volle maan met jou? Ontmoet Jouw Wilde Zelf roept veel vragen op.

Marleen Dijkdrent

Marleen is afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie. Haar kunstproject is gestart in 2018 en wordt ondersteund door vele andere kunstenaars en creatieve ondernemers!
In de regio Zuid-Holland is Marleen bekend om haar muurschilderingen. Naast het werken in opdracht neemt zij nu ook meer tijd voor het maken van vrij werk. Daaruit is onder andere kunstproject Ontmoet Jouw Wilde Zelf ontstaan. Een zoektocht naar verbinding met natuur die begon met het lezen van boeken en het maken van reizen. Natuur en inheemse volken hebben altijd haar interesse gehad. Een leven dichtbij natuur. Daaruit ontstond ook de verdieping in permacultuur: een manier van leven die ecologisch duurzaam en economisch stabiel is, met de natuur als inspiratiebron. En voordat ze het wist was ze initiatiefnemer van Mini Voedselbos Katwijk.

Afscheidstentoonstelling

De expositie in de Bibliotheek Katwijk zal de laatste keer in Katwijk zijn. Het verlangen naar een plek waar natuur en creativiteit weer onderdeel mogen zijn van het leven brengt Marleen binnenkort naar Drenthe. In oktober verhuist zij met haar gezin naar 1-ste Exloermond. Een groene omgeving en een andere manier van leven, waar de kinderen zich op een natuurlijke manier kunnen ontwikkelen.

Marleen heeft de afgelopen jaren vele workshops voor kinderen maar ook voor volwassenen in de bibliotheek gegeven. Kleurrijke uurtjes waarbij boeken en de natuur vaak centraal stonden. De bibliotheek wenst deze betrokken kunstenares en haar gezin een mooie plek én tijd toe in Drenthe.
Voor wie Marleen op afstand wil volgen? Kijk op www.in-kleur.nl.