Bijeenkomsten 'Schrijvers aan zee' in bibliotheek

Gepubliceerd op: 28 januari 2022 16:25

Bibliotheek Katwijk geeft ruimte aan bijeenkomsten met de pas opgerichte schrijversgroep ‘Schrijvers aan zee’. Schrijvers aan Zee is een initiatief van Annette Rijsdam, ook wel bekend onder haar pseudoniem Anne May. De bedoeling is om mensen die in Katwijk en omgeving bezig zijn met schrijven een plek in de bibliotheek te bieden om te schrijven, elkaar te ontmoeten, elkaar te inspireren en kennis te delen. De volgende vier bijeenkomsten zijn op 8 februari, 1 maart, 22 maart en 19 april van 19.00 tot 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek.

Schrijverscafé

Iedereen kent het beeld van de eenzame schrijver die boven op zijn zolderkamertje zit te zwoegen. Wie aan de slag wil met schrijven, hoeft dat echt niet in z’n eentje te doen. En nee, je hebt ook niet per sé dure schrijfcursussen nodig. Actief aan de slag gaan is de eerste stap. Daarvoor ben je bij de bijeenkomsten van ‘Schrijvers aan zee’ in de bibliotheek aan het goede adres.

“Je zou het ook een Schrijverscafé kunnen noemen”, vertelt bibliotheekprogrammeur Anne Pauwels over de bijeenkomsten in de bieb. “Wij kregen als bibliotheek de vraag vanuit de Katwijkse samenleving om een plek te bieden voor mensen die zich met schrijven bezig houden. Dan denken we graag mee. De bibliotheek faciliteert de ruimte en koffie/thee en in overleg met de schrijversgroep kunnen er ook workshops worden georganiseerd zoals bijvoorbeeld over een spannend verhaal schrijven, of over poëzie, een kinderboek of een column schrijven. De vraag en behoefte vanuit de schrijversgroep is hierbij leidend.”

Voor wie, wanneer en aanmelden

Iedereen die zich bezighoudt met schrijven is welkom op de bijeenkomsten. De bijeenkomsten van ‘Schrijvers aan zee’ zijn gepland op de volgende dinsdagavonden van 19.00 tot 20.00 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek: 8 februari, 1 en 22 maart, 12 april. De toegang is gratis. Ook is er een facebookgroep waarbij mensen online alvast kunnen aansluiten.

Heb je belangstelling, dan kan je je aanmelden met een mailtje naar: apauwels@bibliotheekkatwijk.nl
Met de huidige coronamaatregelen is er een maximum van 12 deelnemers, krijgt iedereen een vaste zitplek en moet er 1,5 meter afstand tot elkaar worden gehouden. Ook is een mondkapje verplicht, maar wie eenmaal zit, mag het mondkapje afdoen.

De bibliotheek biedt ‘Schrijvers aan zee’ een plek aan zee om te schrijven, te inspireren en geïnspireerd te worden. Schrijf je mee?