Cursus: Werken met het patiëntenportaal

Gepubliceerd op: 14 oktober 2021 10:37

Steeds meer zaken in de zorg worden digitaal geregeld. In de coronatijd is dit alleen maar toegenomen. In drie cursussen helpt Bibliotheek Katwijk mensen op weg met het gebruiken van digitale zorg. De tweede cursus in deze serie is: ‘Werken met het patiëntenportaal’. In deze handige cursus op maandag 29 november van 9.30-11.30 uur in Bibliotheek Hoornes maak je kennis met het gebruiken van de patiëntenportalen huisarts en ziekenhuis.

Meld je aan voor de bijeenkomst over het patiëntenportaal

Patiëntenportalen

Bijna iedereen heeft een huisarts en staat ingeschreven als patiënt bij een huisartsenpraktijk. Huisartenpraktijken hebben een patiëntenportaal. Dat is handig voor het online regelen van afspraken, vragen stellen aan de dokter en het aanvragen van recepten. En om informatie in te zien.

Wie als patiënt is ingeschreven bij een ziekenhuis, wil misschien online inzage in zijn/haar eigen medische gegevens. Dat kan in het patiëntenportaal van je ziekenhuis. Wil je goed voorbereid op de volgende afspraak in het ziekenhuis komen? Of wil je de afspraak met de arts verzetten of de arts online spreken? Ook dat is mogelijk via het patiëntenportaal.
Benieuwd naar wat het patiëntenportaal is en hoe je daar gebruik van kunt maken? Dan is deze cursus een uitkomst!

Nog een cursus

Om de digitale zorg dichterbij mensen te brengen, organiseert de bibliotheek nog een cursus: op 6 december staat ‘Gezondheidsapps en videoconsult’ op het programma. Wie het moeilijk vindt om te gaan met digitale ontwikkelingen en hulpmiddelen, maakt dankzij deze cursussen een grote stap.

Meedoen en aanmelden

Wil je ook leren werken met digitale zorg, dan kun je meedoen met deze cursus op maandagochtend 29 november van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes? Geef je zo snel mogelijk op want er is maar plek voor 8 deelnemers. 

De kosten voor deze cursus: € 5,-. Voor meer informatie kun je mailen/bellen naar cursusleider Monique Kromhout: mkromhout@bibliotheekkatwijk.nl of tel. 071 4021982 / 06 53588720 (maandag t/m donderdag tijdens kantooruren). Aanmelden: aan de balie van de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of rechtstreeks hier