Ontmoet Schrijvers Online (met o.a. Adriaan van Dis)

Gepubliceerd op: 1 januari 2021 11:15

Op donderdag 24 juni van 19.30 tot 21.00 uur vindt de derde editie van Ontmoet Schrijvers Online plaats, live vanuit het bibliotheektheater in Rotterdam. Schrijver Elfie Tromp gaat deze avond in gesprek met Adriaan van Dis, Simone Atangana Bekono en Maxime Garcia Diaz. Kijkers kunnen tijdens deze livestream zelf ook vragen stellen. Verder wordt er voorgedragen door de aanwezige schrijvers en dichters.

Programma

Je kunt tijdens Ontmoet Schrijvers Online kijken en luisteren naar:

  • Adriaan van Dis heeft sinds zijn debuut Nathan Sid uit 1983 tientallen boeken geschreven en vele prijzen gewonnen. Hij beoefent vele genres waagt zich regelmatig aan iets nieuws. Zijn laatste roman KliFi is hier een voorbeeld van: klimaatfictie kun je het noemen, maar het is moeilijk dit boek in een genre onder te brengen en dat is ook helemaal niet nodig.

  • Simone Atangana Bekono was dit jaar met debuutroman Confrontaties genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. De zestienjarige Salom√© zit in jeugddetentie vanwege een mishandeling. Zij probeert zich te handhaven in de instelling en kijkt terug op haar jonge leven. Het verhaal is rauw en is met veel vaart geschreven.

  • Maxime Garcia Diaz is een jonge dichter. Ze studeerde cultural analysis aan de Universiteit van Amsterdam en won in 2019 het NK Poetry Slam. In 2020 kwam haar chapbook Artificielle uit bij het label Marktcorruptie, over Marie-Antoinette, Disneyland en het baby-faced simulacrum. Binnenkort verschijnt haar debuutbundel Het is warm in de hivemind.

Aanmelden

Deelnemers kunnen zich hier gratis aanmelden. Wil je een interview terugkijken? Dat kan op het Probiblio YouTube-kanaal.

Ontmoet Schrijvers Online is een initiatief van bibliotheken (waaronder Bibliotheek Katwijk) en Probiblio waarbij bibliotheken online bekende schrijvers en dichters ontvangen en interviewen.