Ontmoet Dichters Online: een poëzieavond voor jou!

Gepubliceerd op: 5 januari 2021 15:14

Ben je een echte poëzieliefhebber? Op donderdag 4 februari van 19.30 tot 21.00 uur staat er een mooi evenement op het programma: een online poëzieavond live vanuit het Bibliotheektheater in Rotterdam. Deze avond staat in het teken van voordrachten en interviews met verschillende dichters en je krijgt ook de kans om zélf vragen te stellen. Je kunt je gratis aanmelden voor dit webinar. De bibliotheek trakteert jou op een avondje poëzie bij je thuis.

Programma

Je kunt tijdens Ontmoet Dichters Online kijken en luisteren naar de dichters Tsead Bruinja, Iduna Paalman, Maureen Ghazal en Daniëlle Zawadi:

• Tsead Bruinja is nog tot eind januari Dichter des Vaderlands. Ook verscheen onlangs zijn bundel ‘Springtij’, een mooi voorbeeld van documentaire poëzie.
  • Iduna Paalman debuteerde in 2019 met ‘De grom uit de hond halen’. De poëziebundel werd lovend ontvangen, genomineerd voor diverse prijzen en bekroond met de Poëziedebuutprijs 2020.
  • Maureen Ghazal studeerde met haar dichtbundel ‘Altijd verschoven ruimtes’ af aan de Willem de Kooning Academie. In datzelfde jaar won zij de El-Hizjra literatuurprijs voor haar poëzie.
  • Daniëlle Zawadi, geboren in Democratische Republiek Congo, staat vooral bekend om spoken word performances. Zij won in 2020 de BIPOC (Black Indigenous People of Colour) voice award.

De presentatie van de avond is in handen van de Rotterdamse dichter Daniël Dee. Ontmoet Dichters Online is een initiatief van een aantal samenwerkende bibliotheken (waaronder ook Bibliotheek Katwijk) en Probiblio en vormt de afsluiting van de Poëzieweek 2021 (28 januari tot en met 3 februari).

Aanmelden voor Ontmoet Dichters Online

Heb je belangstelling, dan kun je je gratis aanmelden voor deze online ontmoeting met dichters. Hierbij de aanmeldlink. Na aanmelding ontvang je een link die je toegang geeft tot het webinar.