Nieuws Cultuurbedrijf

Gepubliceerd op: 23 november 2021 14:17

Wellicht heb je het in de krant gelezen: de gemeente Katwijk is bezig om tot een definitief voorstel te komen voor de herhuisvesting van de bibliotheek, de muziekschool en K&O en de wording van één Cultuurbedrijf. Daarover is op 22 november een Raadsbrief gestuurd. Wethouder Jacco Knape verwacht begin 2022 uitsluitsel te hebben over het bijbehorende parkeer- en verkeersonderzoek.

Enthousiast

Als bibliotheek zijn we heel enthousiast over de plannen die er nu liggen! De afgelopen periode was er één van elkaar leren kennen, gedachten uiten en aftasten. Maar bovenal: een periode van onderzoeken waar de mogelijkheden liggen voor een vruchtbare samenwerking tussen de bibliotheek, de muziekschool en K&O. Directeur Jan Klerk: ‘We willen graag met elkaar samenwerken om onze slagkracht in de gemeente Katwijk te vergroten en daarmee een grotere bijdrage te kunnen leveren aan de Katwijkse samenleving. We lopen alle drie aan tegen de beperkingen van onze huidige organisaties en panden en zijn ervan overtuigd dat een samenwerking meer mogelijkheden biedt’.

Het Cultuurbedrijf kan zich ontwikkelen tot een bruisende huiskamer van de wijk, tot een plek waar je kunt opladen, ontspannen en ontmoeten. Met ruimte voor inspirerende cursussen, mooie voorstellingen, muziekles, horeca en natuurlijk de bibliotheek. Wie op zoek is naar ontwikkeling, ontspanning, kunst of cultuur is bij ons op de juiste plek.

Vanaf 1 december liggen er in alle vestigingen van de bibliotheek brochures om zo een nog completer beeld te krijgen van de mogelijkheden van het Cultuurbedrijf.