Nederland Leest 2021: met als cadeauboek De wandelaar

Gepubliceerd op: 1 januari 2021 16:36

Op 1 november gaat de grootste bibliotheekcampagne van Nederland van start: Nederland Leest, met dit keer aandacht voor het thema ‘Over de grens’ met het geschenkboek: De wandelaar van Adriaan van Dis. Deze bundel geeft Bibliotheek Katwijk tijdens Nederland Leest cadeau aan al zijn leden en bezoekers, zolang de voorraad strekt. Daarnaast zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd rondom het thema ‘Over de grens’, zoals een filmavond, een lezing van schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en een startbijeenkomst van een literaire leesgroep.

Kijk hier naar de speciale Nederland Leest-pagina

Geschenkboek: De wandelaar - Adriaan van Dis

Vanaf maandag 1 november ligt het cadeauboek De wandelaar voor iedereen klaar in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Een mooi boek om gratis op te halen in de bibliotheekvestigingen!

Het verhaal gaat over een Nederlander in Parijs die bij een brand een hond in zijn schoot krijgt geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit.
In het nawoord van deze speciale Nederland Leest-editie vertelt schrijver en literatuurcriticus Margot Dijkgraaf tijdens een literaire stadswandeling over de rol van Parijs in het leven en werk van Adriaan van Dis, hoe hij aan De wandelaar werkte en het andere Parijs ontdekte.

Activiteiten in de bieb

Tijdens Nederland Leest worden in de bibliotheek een aantal activiteiten georganiseerd in het kader van Over de grens. In boeken en verhalen kunnen we naar alle hoeken van de wereld afreizen: we kunnen andere continenten en culturen bezoeken, maar ook in onze eigen omgeving de grens over gaan. Lees, kijk en praat mee in de bibliotheek, het centrum van ontmoeting en gesprek.

Dit is het programma in november:
13 november van 10.30 tot 12.30, Bibliotheek Hoornes: startbijeenkomst literaire leesgroep. Gratis toegang, wel een kaart regelen via de kaartverkoop.
17 november, 19.30 tot 21.45 uur, Hoofdbibliotheek: Filmavond met een komisch Frans wandelverhaal. Toegang: € 6,- leden en € 8,- niet-leden. Met coronatoegangsbewijs.
18 november, 20.00 uur, Het Dorpshuis Valkenburg: Avond met schrijver Ilja Leonard Pfeijffer. Toegang: € 8,- leden en € 10,- niet-leden. Met coronatoegangsbewijs.

Ga rechtstreeks naar de kaartverkoop

Speciale grootlettereditie en een uitgave voor scholen

De bibliotheek biedt ook een speciale uitgave aan van De wandelaar: een grootlettereditie. De grootlettereditie bevordert het lezen onder mensen met een visuele beperking en komt tot stand in samenwerking met Fonds XL en de Vereniging Onbeperkt Lezen.

De Nederland Leest Junior-uitgave Katvis van Tjibbe Veldkamp spreekt de leeftijdsgroep 10-14 jaar aan, scholieren van 15-18 jaar kunnen zich samen gaan verdiepen in De wandelaar. Scholen ontvangen voor Katvis en De wandelaar speciale lessuggesties om samen het gesprek over deze titels aan te gaan.