Online lezing schrijfster Josephine Rombouts: over Schotland en Cliffrock Castle

Gepubliceerd op: 1 januari 2021 09:49

Schotland, ruige lege heuvels, een bijna verlaten schiereiland en een kasteel dat nog à la Downton Abbey functioneert. Wie van deze setting houdt of een van de populaire romans van Josephine Rombouts over Cliffrock Castle heeft gelezen, omcirkelt woensdag 19 mei in de agenda. Bibliotheek Katwijk ontvangt dan van 20.00 tot 21.15 uur schrijfster Josephine Rombouts voor een online ontmoeting. Met behulp van beeld- en geluidsfragmenten en een kort interview door bibliotheekmedewerker Carolien van Egmond kom je samen met Josephine zomaar in de wonderlijke wereld van de Schotse Hooglanden terecht. Gratis en voor niks!

Josephine Rombouts

Josephine Rombouts (1971) studeerde kunstgeschiedenis en Nederlands en woonde vijf jaar met haar gezin in de Schotse Hooglanden. In Nederland gaf ze taal- en schrijftrainingen, in Schotland werkte ze op een kasteel, eerst als huishoudster, daarna als Persoonlijke Assistent en uiteindelijk als manager.

Cliffrock Castle serie

Terug in Nederland schreef Josephine Rombouts over dit hedendaagse Downton Abbey leven drie boeken: ‘Cliffrock Castle: werken op een kasteel in Schotland’, ‘Terug naar Cliffrock Castle: belevenissen op een Schots kasteel’ en ‘De weg naar Cliffrock Castle: een vlucht naar de Schotse Hooglanden’. Met humor en scherpe observaties beschrijft Rombouts in haar boeken een microcultuur waarvan het bijna onvoorstelbaar is dat die tegenwoordig nog bestaat. Tafeldekken met een meetlat, de strenge regels voor het dragen van tweed, jagers die antiek verhuizen, een terriër die je carrière kan breken – ze verbaast zich vaak over mensen en menselijke verhoudingen, maar leert snel. De verlaten, ruige natuur van de Schotse westkust vormt het fraaie décor van haar belevenissen.

Gratis meedoen

Genoeg om een lang uurtje mee te genieten van de belevenissen van Josephine in Schotland én zelf via de chatfunctie je vragen te stellen aan de schrijfster. Heb je belangstelling om aan te haken, dan kun je je per mail aanmelden voor deze gratis online ontmoeting op 19 mei van 20.00 tot 21.15 uur. Stuur je aanmelding naar activiteiten@bibliotheekkatwijk.nl en je ontvangt tijdig per e-mail de info over waar je de online lezing kunt volgen.