LEGO ochtend in Makersplaets: UITVERKOCHT

Gepubliceerd op: 1 januari 2021 14:03

Elk steentje telt bij de LEGO WeDo en LEGO Spike ochtend op 27 juli van 10.15 tot 11.30 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar ontdekken tijdens deze inspirerende ochtend of ze een echte LEGO bouwer zijn of er snel eentje gaan worden. In een ontspannen sfeertje bouwen de jonge deelnemers de leukste LEGO modellen, die ze daarna kunnen programmeren met een tablet zodat ze gaan bewegen. Snel aanmelden maar want er kunnen slechts tien kinderen meedoen.

Programmeren met LEGO WeDo en LEGO Spike

LEGO is populairder dan ooit. Kijk maar naar het succes van het televisieprogramma LEGO Masters waarin deelnemers strijden om de titel ‘beste LEGO-bouwer’. En hoe leuk is het ook om creativiteit, technische kennis en fantasie in te zetten bij het bouwen met LEGO. In de bibliotheek gaan de deelnemers aan de slag met LEGO WeDo of LEGO Spike. Leuke voorbeeldjes om te maken zijn onder meer: een slingerend aapje, een raceautootje of een bij & bloem. Maar de uitdaging zit er in om vooral je eigen fantasie te gebruiken.

Meedoen?

Kinderen die hun steentje willen bijdragen aan een LEGO bouwwerkje zijn meer dan welkom om mee te doen aan deze leuke LEGO ochtend in de Makersplaets op dinsdag 27 juli. De bibliotheek volgt de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deelname: € 3,- per persoon. Kaarten zijn rechtstreeks hier te koop én in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.