Alles over korte verhalen-avond

Gepubliceerd op: 1 januari 2021 20:30

Bianca Boer

Voor iedereen met belangstelling voor het schrijven van korte verhalen organiseert Bibliotheek Katwijk op maandag 20 september om 20.00 uur een Alles over korte verhalen-avond. Schrijvers Bianca Boer, die eerder al met heel veel succes een schrijfcursus in de bibliotheek gaf, en Sanneke van Hassel vertellen alles over de kunst van het schrijven van korte verhalen en lezen ook voor uit hun eigen werk. Een echte aanrader om erbij te zijn! De bibliotheek biedt deze activiteit gratis aan dankzij een bijdrage uit het steunfonds cultuur; belangstellenden moeten wel een gratis toegangskaart regelen.

Korte verhalen

Voor de meeste schrijvers zit de magie van het korte verhaal vooral in de vrijheid en het plezier die je voelt bij het schrijven. Maar korte verhalen schrijven kun je ook leren. Zo moet in een kort verhaal elk woord op de goede plek staan en dat betekent soms net zo lang schaven aan je verhaal totdat het goed is. Schrijvers Bianca Boer en Sanneke van Hassel geven tips, delen hun kennis en zorgen vooral voor energie om ook uit jouw pen een prachtig kort verhaal te laten vloeien.

Over schrijvers Bianca Boer en Sanneke van Hassel

Bianca Boer bracht een verhalenbundel, dichtbundel en roman uit en in 2022 verschijnt haar nieuwe verhalenbundel ‘Zand in alles’. In deze bundel vormen moeders een thema. Sanneke van Hassel schreef zes verhalenbundels en twee romans. Haar laatste verhalenbundel ‘Nederzettingen’ gaat over het opbouwen van een bestaan en de behoefte je ergens thuis te voelen. Beide schrijvers maken zich sterk voor het genre van het korte verhaal.

Wil je bij deze avond vol verhalen zijn?

Een gratis toegangskaart voor deze verhalenavond op maandag 20 september om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek is te verkrijgen in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. In de bibliotheek worden de coronamaatregelen gevolgd.