Superleuke kinderactiviteiten in november/december in Makersplaets

Gepubliceerd op: 5 november 2021 12:27

Leuke workshops en activiteiten in de Makersplaets van de bibliotheek: in november en december kun je de agenda ermee vullen. De bibliotheek heeft voor deze ‘doe-afdeling’ waar kinderen op interactieve en speelse wijze aan de slag gaan met 21ste-eeuwse vaardigheden, weer een mooi programma samengesteld. Want de bieb is zeker niet alleen maar een boekenverzameling maar ook een digitale leer- en werkplek waar beginnende makers leren programmeren of werken met een 3D printer of met computergestuurde robotjes. De activiteiten in de Makersplaets zijn erg populair dus snel aanmelden!

Bestel gelijk toegangskaarten

In november/december staan de volgende activiteiten op het programma in de Makersplaets. Je kunt direct toegangskaarten bestellen:

• di. 23 november 15.30 - 16.45 uur: workshop Bouwen en programmeren met LEGO (7 t/m 12 jaar). Kom bouwen en programmeren met LEGO. We hebben in de Makersplaets LEGO Spike, LEGO WeDo en LEGO Mindstorms.
  • di. 30 november 15.30 – 16.45 uur: workshop Programmeren met robotje Dash (7 t/m 12 jaar). Programmeer robotje Dash en laat 'm z'n gang gaan op een eigen gemaakt parcours.
  • di. 7 december 15.30 – 16.45 uur: workshop Bouwen en programmeren met LEGO (7 t/m 12 jaar). Kom bouwen en programmeren met LEGO. We hebben in de Makersplaets LEGO Spike, LEGO WeDo en LEGO Mindstorms.
  • di. 14 december 15.30 – 16.45 uur: workshop Ontwerp jouw eigen kerstversiering met de 3D-printer (8 t/m 12 jaar). Wat maak jij voor in de kerstboom? Je gaat het op de laptop of tablet ontwerpen en de 3D-printer print het uit. Het duurt even voor alle ontwerpen zijn uitgeprint dus je kunt je geprinte kerstversiering later die week ophalen in de bieb.
  • di. 21 december 15.30 – 16.45 uur: workshop Maak gekke muziekinstrumenten met Makey Makey (9 t/m 12 jaar). Speel piano met kleipoppetjes of maak van een trap een drumstel. Met deze uitvinderskit kun je van alles mogelijk maken.

In de Makersplaets draait het om het ontdekkend leren op allerlei mogelijke manieren en om het lekker creatief bezig zijn. De activiteiten worden georganiseerd voor kleine groepjes kinderen. Zin om mee te doen?