GEANNULEERD: Gratis kidscollege door de jonge schrijver Corné Hermans

Gepubliceerd op: 1 januari 2021 18:30

‘Worden wat je wil’ is het thema van de Kinderboekenweek. En precies daarover komt Corné Hermans vertellen tijdens een gratis kindercollege in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek op zaterdagmiddag 9 oktober van 14.00 tot 15.00 uur. Want hoe werkt dat als je schrijver wilt worden, maar je hebt een oogziekte? Corné weet er alles van…

Uniek kinderboek

Kom deze middag luisteren naar het bijzondere verhaal van Corné Hermans. Corné is 12 jaar en heeft een genetische aandoening die de ziekte van Stargardt heet. Hierdoor ziet hij op dit moment nog maar 20% en het vooruitzicht is dat dit alleen maar minder kan worden. Corné wil niets liever dan schrijver worden. Want schrijven, dat doet hij het allerliefst! In zijn avonturen kunnen de hoofdpersonen alles zonder beperkingen. Daar is Corné als Stargardt-patiënt wel eens een beetje jaloers op. Toch schreef hij het boek ‘Pak het bot!’. ‘Pak het bot!’ is het geweldige eerste boek van aanstormend talent Corné Hermans. Het boek beschrijft op hilarische wijze de avonturen van hun buurthonden.

Het Oogfonds heeft in samenwerking met de bekende schrijver Ronald Giphart besloten het boek dat Corné voor zijn broer (die dezelfde oogziekte heeft) geschreven heeft echt uit te brengen. De opbrengsten gaan volledig naar belangrijk wetenschappelijk onderzoek om de ziekte van Stargardt te stoppen.

Luisteren naar het verhaal van Corné

Kom op zaterdagmiddag 9 oktober ook een uurtje luisteren naar het verhaal van Corné in de Makersplaets van de bieb. Tussen 14.00 en 15.00 uur kun je al je vragen aan hem stellen en ervaren hoe het is om niet veel te kunnen zien. Kinderen vanaf 7 jaar zijn van harte welkom. Er zijn 15 gratis kaarten rechtstreeks hier beschikbaar of aan de balies van de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Deze activiteit wordt samen georganiseerd met Gemeente Katwijk en het Oogfonds in het kader van de Week van de Toegankelijkheid en de Doe Mee Weken.