Gratis inloopspreekuur e-books in Hoornes

Gepubliceerd op: 6 oktober 2021 21:13

Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan genieten van de mooiste e-books en luisterboeken. Via de online Bibliotheek heb je toegang tot meer dan 29.000 e-books en ruim 4.200 luisterboeken. Het aanbod wisselt, zodat je steeds verrassende titels krijgt aangeboden. Hiervoor maken de bibliotheken afspraken met uitgevers over online uitlenen met als doel om mensen steeds blij te maken met nieuwe luisterboeken en e-books.

Voor vragen over hoe het lenen/lezen van e-books bij de bibliotheek nu precies in z’n werk gaat, kan iedereen terecht op een gratis inloopspreekuur: op zaterdag 13 november tussen 10.30 en 12.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.

Vragen over e-books

Voor veel mensen is het lezen van e-books op de tablet of e-reader een uitkomst. Heb je vragen over hoe je dat precies moet regelen, dan kun je terecht op het gratis inloopspreekuur in de bibliotheek. Twee medewerkers zitten klaar en helpen mensen bij het aanmaken van een webaccount of met het overzetten van een e-book op een tablet of e-reader. Als je langskomt op het spreekuur moet je je e-mailadres met wachtwoord paraat hebben. Bibliotheekmedewerkers Monique Kromhout en Vera van Duijn: “Wij helpen iedereen die geïnteresseerd is in het lezen van e-books met een e-reader of een tablet graag op weg. Voor ons altijd een leuke uitdaging om de online Bibliotheek onder de aandacht te brengen. We doen ons best om een wereld van e-books voor de mensen open te laten gaan.”

Iedereen is van harte uitgenodigd om op zaterdag 13 november tussen 10.30 en 12.30 uur gratis aan te schuiven in de bibliotheek aan de Hoorneslaan.