Gratis inloopspreekuur online Bibliotheek: GEANNULEERD

Gepubliceerd op: 1 januari 2021 15:00

Iedereen die lid is van een bibliotheek in Nederland kan genieten van de mooiste e-books en luisterboeken. Via de online Bibliotheek heb je toegang tot meer dan 33.000 e-books en 4.400 luisterboeken. Het aanbod wisselt, zodat je steeds verrassende titels krijgt aangeboden. Voor vragen over hoe het lenen/lezen van e-books bij de bibliotheek nu precies in z’n werk gaat, organiseert Bibliotheek Katwijk regelmatig een gratis inloopspreekuur. Op zaterdag 15 mei kun je tussen 10.30 en 12.30 uur aanschuiven in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam.

Toename gebruik online Bibliotheek

De coronapandemie heeft in 2020 gezorgd voor fors meer gebruik van de online Bibliotheek. In totaal werden er vorig jaar 5,6 miljoen e-books uitgeleend, tegen bijna 3,9 miljoen in 2019. Het aantal uitleningen van e-books steeg daarmee met 44 procent, terwijl in eerdere jaren de groei tussen de 10 en 15 procent lag.

Vragen over e-books en luisterboeken

Voor veel mensen is het lezen van e-books op de tablet of e-reader een uitkomst. Heb je vragen over hoe je dat precies moet regelen, dan kun je terecht op het gratis inloopspreekuur in de bibliotheek. Twee medewerkers zitten klaar en helpen mensen bij het aanmaken van een webaccount of met het overzetten van een e-book op een tablet of e-reader. Als je langskomt op het spreekuur moet je je e-mailadres met wachtwoord paraat hebben. Bibliotheekmedewerkers Monique Kromhout en Vera van Duijn: “Wij helpen iedereen die geïnteresseerd is in het lezen van e-books met een e-reader of een tablet graag op weg. Voor ons altijd een leuke uitdaging om de online Bibliotheek onder de aandacht te brengen. We doen ons best om een wereld van e-books voor de mensen open te laten gaan.”

Iedereen is van harte uitgenodigd om op zaterdag 15 mei tussen 10.30 en 12.30 uur gratis aan te schuiven in de Hoofdbibliotheek. De bibliotheek volgt de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tijdens het spreekuur houden we afstand, computers en tafels worden steeds schoon gemaakt.