Cursus: Betrouwbare informatie zoeken over gezondheid

Gepubliceerd op: 11 oktober 2021 11:08

Steeds meer zaken in de zorg worden digitaal geregeld. In de coronatijd is dit alleen maar toegenomen. In drie cursussen helpt Bibliotheek Katwijk mensen op weg met het gebruiken van digitale zorg. De eerste cursus van deze serie is: ‘Betrouwbare informatie zoeken over gezondheid’. In deze handige cursus op maandag 22 november van 9.30-11.30 uur in Bibliotheek Hoornes maak je kennis met het gebruiken van de websites thuisarts.nl en apotheek.nl.

Thuisarts.nl

Wie klachten heeft of vragen over zijn/haar gezondheid, kan informatie zoeken op internet. Maar hoe weet je of die informatie wel klopt? Om mensen te helpen bij vragen over ziektes en gezondheid hebben huisartsen de website Thuisarts.nl samengesteld. Wilt je hier meer over weten, dan is deze ochtend in de bibliotheek met uitleg en tips echt waardevol!

Apotheek.nl

Als je medicijnen haalt bij de apotheek, dan zit daar een bijsluiter met informatie bij. Je kunt informatie over medicijnen ook zoeken op internet. Maar dan wil je wel betrouwbare informatie krijgen. Daarom hebben de apothekers van Nederland de website Apotheek.nl samengesteld. Apotheek.nl geeft duidelijke en betrouwbare informatie over medicijnen.

Nog twee cursussen

Om de digitale zorg dichterbij mensen te brengen, organiseert de bibliotheek nog twee cursussen: op 29 november staat ‘Werken met het patiëntenportaal’ op het programma en op 6 december ‘Gezondheidsapps en videoconsult’. Wie het moeilijk vindt om te gaan met digitale ontwikkelingen en hulpmiddelen, maakt dankzij deze cursussen een grote stap.

Meedoen en aanmelden

Wil je ook leren werken met digitale zorg, dan kun je meedoen met deze eerste cursus op maandagochtend 22 november van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes? Geef je zo snel mogelijk op want er is maar plek voor 8 deelnemers.

De kosten voor deze cursus: € 5,-. Voor meer informatie kun je mailen/bellen naar cursusleider Monique Kromhout: mkromhout@bibliotheekkatwijk.nl of tel. 071 4021982 / 06 53588720 (maandag t/m donderdag tijdens kantooruren). Aanmelden: aan de balie van de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of rechtstreeks hier