Online pop-up Groene Leesclub rond het boek 'De tuinjungle'

Gepubliceerd op: 27 februari 2021 19:45

Hoe leuk kan het zijn om in deze coronatijd een keer online met elkaar van gedachten te wisselen aan de hand van een actueel boek met als thema: Verbeter de wereld, begin in je tuin. Bibliotheek Katwijk en Natuurcentrum Katwijk sloegen de handen ineen en organiseren op maandag 15 maart om 20.00 uur een Pop-up Groene Leesclub. Doe je mee?

Eén keer online samenkomen rondom een ‘groen’ boek en met elkaar tips en ervaringen delen: dát gaan we doen. Als handvat voor deze groene ontmoeting is gekozen voor ‘De tuinjungle’ van de Engelse bioloog Dave Goulson. Het is een enthousiast pleidooi om in onze tuinen gif te weren, insecten en wormen te stimuleren en zo mee te werken aan natuurherstel. Ga er op 15 maart lekker voor zitten met een bakkie thee of koffie en praat mee in deze online Groene Leesclub.

Mini-reservaat in eigen tuin

Fysiek bij elkaar kan nu helaas niet. Maar... een pop-up online leesclub houden kan wél. In dit geval rondom het vlotte, begrijpelijke en soms humoristisch geschreven boek ‘De tuinjungle’, dat belangstellenden zeker zal inspireren om de eigen tuin om te vormen tot een mini-natuurreservaat.
Caroline van het Natuurcentrum en Evelien van de Bibliotheek leiden de online bijeenkomst. Door middel van een aantal vragen komt er een gesprek op gang en wisselen de deelnemers hun gedachten en ervaringen met elkaar uit. Ook als je het boek niet helemaal gelezen hebt, is dat geen probleem. Het gaat er vooral om met elkaar te praten over dit duurzame onderwerp en te kijken hoe je zelf tot actie kunt komen in je eigen tuin.

Meedoen?

Heb je belangstelling, stuur dan snel een mailtje naar apauwels@bibliotheekkatwijk.nl. Je ontvangt dan een bevestiging met een simpele handleiding over het online platform Google Meet. Meedoen aan deze online leesclub is gratis en er is plek voor acht mensen.
Na aanmelding heb je ruim de tijd om in het boek te duiken dat bij de online Groene Leesclub centraal staat. Je kunt ‘De tuinjungle’ reserveren in de bibliotheek maar ook lezen als e-book via onlinebibliotheek.nl. Dan heb je het exemplaar gelijk beschikbaar om te lezen op je e-reader, tablet of telefoon. Je kunt het boek natuurlijk ook kopen via de lokale boekhandel: The Read Shop Katwijk, tel. 071 401 6438 óf The Read Shop Rijnsburg, tel. 071 402 3063.
Op 15 maart log je vervolgens om 20.00 uur in en deel je jouw inzichten, tips en ervaringen met de andere deelnemers aan de Pop-up Groene Leesclub.

Juist nu is lezen en praten naar aanleiding van een boek een prima afleiding en ontspanning. En over een relevant onderwerp als natuur en groen bij je eigen huis raak je nooit uitgepraat. Doe eens groen en meld je aan voor dit online initiatief van Natuurcentrum Katwijk en de bibliotheek.