Gratis online cursussen voor bibliotheekleden

Gepubliceerd op: 15 maart 2021 18:00

Leden van de bibliotheken in Nederland kunnen vanaf 1 februari 2021 online cursussen volgen via hun Bibliotheek. Ook via de website van Bibliotheek Katwijk is het aanbod van de online cursussen toegankelijk en kunnen bibliotheekleden direct beginnen met online leren. Met cursussen als Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld, Hoe begin je een podcast, Gezondheid, Positieve Psychologie of Kritisch denken kunnen zij leren en zich persoonlijk ontwikkelen. Gratis, op elk moment en in je eigen tempo!

Meer dan 160 gratis online cursussen

Er is keuze uit meer dan 160 online cursussen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, persoonlijke kracht, taal en commerciële vaardigheden. Bibliotheekleden kunnen de cursussen volgen via de Bibliotheek op de leerplatforms van twee professionele aanbieders Soofos en Goodhabitz.

Persoonlijke ontwikkeling

Het stimuleren van ‘een leven lang ontwikkelen’ voor volwassenen is een belangrijke maatschappelijk taak van de Bibliotheek in de aankomende jaren. In deze pilot van een jaar wordt onderzocht hoe het aanbod van online cursussen zo goed mogelijk aansluit bij de wensen en behoeften van bibliotheekleden.

De Bibliotheek: méér dan fysieke boeken

In de Bibliotheek kunnen leden al lang voor veel meer terecht dan alleen het lenen van boeken. Zo zijn er interessante en leuke activiteiten voor jong en oud en biedt de Bibliotheek hulp bij informatie van de overheid. Ook wordt het digitale aanbod van de Bibliotheek steeds groter. Deze online cursussen zijn een mooie aanvulling op de duizenden e-books en luisterboeken, digitale tijdschriften en informatiedatabanken, zeker in deze coronatijd.

Leer online en blijf je ontwikkelen!