Cursus: Gezondheidsapps en videoconsult UITVERKOCHT

Gepubliceerd op: 1 januari 2021 12:00

Steeds meer zaken in de zorg worden digitaal geregeld. In de coronatijd is dit alleen maar toegenomen. In drie cursussen helpt Bibliotheek Katwijk mensen op weg met het gebruiken van digitale zorg. De laatste cursus in deze serie is: ‘Gezondheidsapps en videoconsult’. In deze handige cursus op maandag 6 december van 9.30-11.30 uur in Bibliotheek Hoornes maak je kennis met het gebruiken van betrouwbare gezondheidsapps en het beeldbellen met de dokter (videoconsult).

Meld je aan voor de bijeenkomst over gezondheidsapps en videoconsult

Gezondheidsapps en videoconsult

Er zijn duizenden apps die beweren je gezondheid te bevorderen. In de Apple App Store of in de Google Play Store zijn stappentellers, dieet-apps en geestelijke gezondheidsapps te vinden. Die kun je op je telefoon of tablet zetten. Maar hoe kies je een goede gezondheidsapp? Om hierbij te helpen hebben de GGD’en van Nederland een selectie gemaakt van betrouwbare gezondheidsapps. Op de website ggdappstore.nl staat deze selectie.
Wie zijn/haar dokter wil zien en spreken, maakt telefonisch een afspraak. Een afspraak maken voor een videoconsult kan ook. Dan ‘beeldbel’ je met de dokter. Je hoeft het huis dan niet uit. Benieuwd naar wat een videoconsult is en hoe daar gebruik van te maken? Dan is deze cursus met uitleg en tips een echte aanrader.

Meedoen en aanmelden

Wil je ook leren werken met digitale zorg, dan kun je meedoen met deze cursus op maandagochtend 6 december van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes? Geef je zo snel mogelijk op want er is maar plek voor 8 deelnemers.

De kosten voor deze cursus: € 5,-. Voor meer informatie kun je mailen/bellen naar cursusleider Monique Kromhout: mkromhout@bibliotheekkatwijk.nl of tel. 071 4021982 / 06 53588720 (maandag t/m donderdag tijdens kantooruren). Aanmelden: aan de balie van de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of rechtstreeks hier.