Filmavond met ijzersterk Brits drama: UITVERKOCHT!

Gepubliceerd op: 1 januari 2021 20:00

Een mooie film met het eerlijke en ontroerende verhaal over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland. Dát is de openingsfilm die op woensdag 22 september om 19.30 uur de start inluidt van het nieuwe filmseizoen in Bibliotheek Katwijk. Van harte welkom op deze filmavond waar het, op een coronaveilige manier, genieten wordt van een ijzersterk Brits drama.

Pakketbezorger

In dit Brits sociaal-realistisch drama (2019) worstelt een jong stel met twee kinderen om rond te komen. De man besluit zelfstandig pakketbezorger te worden. Officieel is hij eigen baas, maar in feite zit hij vast aan één opdrachtgever die hem geen enkele vrijheid gunt. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, wordt een molensteen om de nek van het gezin.

De film is een snoeiharde aanklacht tegen een economisch systeem dat mensen afmat, kaalvreet en uitspuugt. Een systeem dat Britse arbeiders ondertussen ook nog alle rechten ontneemt, zodat ze geen poot hebben om op te staan. Toch zit er ook licht, lucht en humor in deze film. Ook is er naast woede ruimte voor begrip en ontroering. De huiselijke scènes vol puberperikelen zijn prachtig getroffen. Een ijzersterk, aangrijpend manifest dat met 5 sterren werd bekroond.

Toegangskaarten

Iedereen is van harte welkom op deze filmavond op woensdagavond 22 september om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Tijdens deze filmavond worden de coronamaatregelen strikt gevolgd. Toegang: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. Kaarten zijn rechtstreeks hier te koop of in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.