Filmavond Plus met romantisch kostuumdrama

Gepubliceerd op: 11 oktober 2021 15:20

Genieten van een goede film en een lekker hapje. Die garantie staat voor de Filmavond Plus op woensdag 8 december om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Dit keer is gekozen voor een romantisch Amerikaans kostuumdrama uit 2019 naar het beroemde gelijknamig boek uit 1868 van Louisa May Alcott. Over vier zussen met grote ambities die allemaal op hun eigen manier omgaan met de liefde...

Intelligente nieuwe versie met sterrencast

De film vertelt het tijdloze en nog altijd actuele verhaal over het leven van de zussen March. Deze vier jonge vrouwen zijn allen vastberaden om hun leven op hun eigen manier te leven en hun dromen na te streven. Jo en haar drie zussen hebben grotere ambities dan wat het negentiende-eeuwse Amerika van hen verwacht. De mooie Meg is het huiselijke type, Amy heeft ambitie voor het kunstenaarschap en dan is er nog de verlegen pianiste Beth. Het is vooral de onstuimige Jo die als schrijver-in-spé worstelt met het negentiende-eeuwse beeld van de vrouw en de beperkingen die hierbij komen kijken. Haar rijke buurjongen Laurie wordt haar beste vriend en gelijke.

De cast van deze film zit vol met geliefde acteurs. Een zeer hedendaagse film die desondanks trouw blijft aan de periode waarin het verhaal speelt en die bruist van levenslust.

Met hapje en over de kaartverkoop

Iedereen is van harte welkom op woensdag 8 december in de Hoofdbibliotheek. Op deze Filmavond Plus krijgen de aanwezigen een heerlijk kaasbordje, verzorgd door Corine’s Smaakcreatie. Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van uw keuze en betaal met iDEAL. Toegang voor deze filmavond is alleen mogelijk met een coronatoegangsbewijs. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Prijs: € 8,- voor leden en € 10,- voor niet-leden.