Filmavond Plus met een komisch drama

Gepubliceerd op: 3 september 2021 19:00

Het wordt op woensdagavond 6 oktober om 19.30 uur genieten van een fijne filmavond in de Hoofdbibliotheek. Dit keer met een komisch drama over een aantal vrouwen op een legerbasis dat een zangkoor vormt om de zorgen en verveling te verdrijven terwijl hun partners op missie zijn in Afghanistan. Een echte feelgoodfilm, losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat wereldwijd vele andere vrouwen heeft geïnspireerd om samen te zingen. Schrijf ‘m snel in de agenda want een Filmavond Plus is genieten van een mooie film mét een lekker hapje erbij. Deze filmavond Plus is mede in het kader van de Doe Mee Weken in Katwijk.

Over vriendschap, familie en de kracht van muziek

Samen breien, samen wandelen, een leesclub. De vrouwen in een Britse legerkazerne proberen zich zo goed mogelijk te vermaken terwijl hun partners worden uitgezonden op hun zoveelste missie naar Afghanistan. Alles om hun angst, eenzaamheid en zorgen over hun geliefden even te vergeten. Wanneer breien toch niet de benodigde afleiding blijkt te zijn, overtuigt een van de vrouwen de rest om een zangkoor te gaan beginnen.
Muzikale onervarenheid en tweestrijd in de leiding zorgen in eerste instantie voor de nodige spanning bij de zingende soldatenvrouwen. Maar terwijl de vrouwen oefenen, delen ze steeds meer lief en leed. Ze weten elkaar steeds beter te vinden in tijden van tegenslag en dat is hartverwarmend. Tot hun grote verrassing krijgen ze de kans om het optreden van hun leven te geven in de Londense Royal Albert Hall… Met de actrices Kristin Scott Thomas en Sharon Horgan in een overtuigende hoofdrol.

Toegangskaarten

Van harte welkom op deze filmavond op woensdagavond 6 oktober om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Deze activiteit is mede in het kader van de Doe Mee Weken. De Doe Mee Weken (6 september t/m 11 oktober) zijn er voor iedereen in gemeente Katwijk. Ga naar www.doemeeinkatwijk.nl voor meer informatie over de activiteiten. Tijdens de filmavond worden de coronamaatregelen in de bibliotheek strikt gevolgd. Toegang: € 8,- voor leden en € 10,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.