Filmavond met komisch Frans wandelverhaal

Gepubliceerd op: 1 januari 2021 12:15

Bij Bibliotheek Katwijk is het thema van de maand november én van Nederland Leest: Over de grens. Dat is in de keuze van de film voor november ook goed terug te zien. Op woensdagavond 17 november om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek een romantische Franse komedie uit 2020 op het programma. Een lichtvoetige wandeltocht waarin een vrouw besluit haar geliefde na te reizen en terecht komt in het nationaal park de Cevennen in Zuid-Frankrijk. Met een ezel…..

Koop een kaartje voor deze film over een lichtvoetige wandeltocht

Prachtige Franse landschappen, heerlijk eten en zwoele romances

Juffrouw Antoinette van groep 8 is dolblij wanneer het schooljaar erop zit. Ze kijkt uit naar een romantische week met haar geheime minnaar Vladimir. Hij laat het echter plotseling afweten omdat zijn vrouw een wandelvakantie heeft geboekt. Antoinette voelt zich behoorlijk afgewezen besluit haar geliefde achterna te reizen. Met de (soms vrij koppige) ezel Patrick als reisgenoot beseft ze al snel: het afleggen van deze reis was makkelijker gezegd dan gedaan..

Wat op het eerste gezicht een typische romantische komedie lijkt waarin de liefde tussen Antoinette en Vladimir centraal staat, is meer. Want als de film één ding bezit, is het wel het komische aspect; Antoinette’s avonturen en (vele) misstappen weten keer op keer de juiste snaar te raken. Maar het is ook een verhaal over vrouwelijke onafhankelijkheid, de band tussen mens en dier en onmiskenbare liefde voor het oogstrelende Franse berglandschap.
 

Toegangskaarten

Iedereen is van harte welkom op deze filmavond op woensdagavond 17 november om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Toegang: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. Toegang tot de filmavond is alleen mogelijk met een coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.