Escape game-middag: Van daar... naar hier

Gepubliceerd op: 1 januari 2021 12:18

In de Kinderboekenweek trakteert de bibliotheek op een spannende escape game vol avontuur, puzzels en raadsels voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Op woensdag 6 oktober kan van 14.00 tot 15.15 uur én van 15.30 tot 16.45 uur de Escape game in de Makerplaets van de Hoofdbieb worden gespeeld. De laptops in de bieb staan klaar zodat tien kinderen per keer in dit avontuur kunnen duiken. Regel snel een gratis toegangskaart! Speel je liever alleen? Het spel is ook thuis te spelen. Haal in de Kinderboekenweek de gratis envelop met inhoud op in de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en ga aan de slag!

Op zoektocht

“Opa?” Jessie loopt de boekhandel in en ziet dat deze leeg is en stil… héél stil.

Jessie krijgt een geheimzinnige boodschap van opa. Hij is kwijt… Help Jessie om opa te vinden. Puzzel alle stukjes bij elkaar en los het raadsel van opa op in deze spannende escape game! Een zoektocht naar opa, maar ook een zoektocht naar wat je zèlf wil, zodat je kan worden wie je bent. Kruip achter je computer of tablet, ga aan de slag met pen, papier, schaar en de envelop met inhoud en help Jessie bij haar zoektocht.

Word ook een professioneel puzzelaar of escape gamer!

Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen dus allemaal gratis meedoen. Wil je een plekje bemachtigen voor de Escape game middag op woensdagmiddag 6 oktober in de Makersplaets, dan moet je snel een gratis kaart regelen: dat kan hier voor de sessie van 14.00 tot 15.15 uur of hier voor de sessie van 15.30 tot 16.45 uur maar ook aan de balie van de bibliotheekvestigingen. En anders is de geheimzinnige gratis envelop om het spel thuis te spelen (het spel duurt ongeveer 60 tot 90 minuten) tijdens de Kinderboekenweek verkrijgbaar bij de bibliotheek!