Cursus Digisterker: leer werken met DigiD en overheidwebsites

Gepubliceerd op: 11 februari 2021 13:00

Contact met de overheid gaat steeds vaker via internet: denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een uitkering, het verlengen van je rijbewijs en het regelen van je donorregistratie. Best lastig als je nog niet zo handig bent met internet. Met de cursus Digisterker leren de deelnemers hoe ze zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen. De cursus bestaat uit vier lessen van twee uur. Ontwikkel jezelf en doe mee!

Zelf oefenen

Tijdens de cursus ga je zelf aan de slag met oefeningen. Je leert bijvoorbeeld hoe je inlogt met je DigiD, hoe je iets kunt aanvragen (bijvoorbeeld een paspoort bij de gemeente), hoe je toeslagen kunt regelen (bijvoorbeeld huur- of zorgtoeslag) maar ook waar én welke informatie op de verschillende websites van de overheid staat. Bovendien is er aandacht voor veilig internetgedrag. Bij de cursus hoort een werkboek.

Waar en wanneer?

De cursus Digisterker wordt gegeven in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever (Hoorneslaan). De cursus bestaat uit vier ochtenden. Er is een apart leslokaal. Twee cursusleiders helpen de deelnemers in een prettige sfeer. Iedereen krijgt een werkboek mee voor thuis. Er kunnen acht mensen meedoen aan deze cursus. De data zijn:

• maandag 29 maart van 9.30 tot 11.30 uur
  • maandag 12 april van 9.30 tot 11.30 uur
  • maandag 19 april van 9.30 tot 11.30 uur
  • maandag 26 april van 9.30 tot 11.30 uur

Coronaveilig

De bibliotheek volgt de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We werken op ruime afstand van elkaar, de ventilatie is op orde, de cursusleiders komen niet te dicht bij deelnemers in de buurt en computers en tafels worden steeds gereinigd.

Aanmelden

De cursus Digisterker kost € 15,- (voor 4 ochtenden, mét werkboek en koffie). Voor meer informatie: vraag naar Monique Kromhout in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever, 071-4021983 of 06-53588720. Aanmelden voor Digisterker kan aan de balie van de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of rechtstreeks hier.