De Nationale Voorleesdagen!

Gepubliceerd op: 5 januari 2021 18:00

Van woensdag 20 tot en met zaterdag 30 januari (en in coronatijd nu zelfs verlengd tot 13 februari) vinden voor de 18e keer De Nationale Voorleesdagen plaats. In Bibliotheek Katwijk vieren we dit voorleesfeestje altijd van harte mee. Dit keer gaat het iets anders dan anders: geen voorstellingen, workshops en andere voorleesactiviteiten maar de bibliotheek heeft toch een paar leuke acties. Het Prentenboek van het Jaar ‘Coco kan het!’ staat centraal tijdens de Voorleesdagen.

Voorlezen maakt je leuker!

De belangrijkste boodschap van de Nationale Voorleesdagen staat als een huis: samen ontdekken hoe leuk het is om voor te lezen! Voorlezen geeft vaak een perfect rustmomentje. En als bonus: voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Zo komen peuters en kleuters in aanraking met nieuwe woorden, leren hoe een zin opgebouwd is en hun woordenschat én taalbegrip wordt vergroot. De tijd die ouders van 0- tot 6-jarige kinderen aan voorlezen uit boekjes besteden wordt steeds minder. Daarom zijn, juist nu, De Nationale Voorleesdagen zo belangrijk. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Gratis lid worden voor kinderen tot 6 jaar

De Nationale Voorleesdagen zijn dé gelegenheid om als ouder te ontdekken wat de bibliotheek allemaal te bieden heeft voor je peuter of kleuter. En is je kindje nog geen lid van de bieb? Tijdens de Nationale Voorleesdagen schrijft de bibliotheek kinderen tot 6 jaar gratis (dus ook zonder € 2,50 inschrijfgeld) in. Je kunt dit inschrijfformulier gebruiken om je kindje gratis lid te maken.

Je kunt tijdens de Nationale Voorleesdagen ook nog een leuke verrassingstas met prentenboeken aanvragen en daar stoppen we dan een Coco (het vogeltje uit het Prentenboek van het Jaar) vingerpopje in (zolang de voorraad strekt). Ga hier naar het aanvraagformulier voor de verrassingstas.