Beginnerscursus Scratch: maak je eigen game

Gepubliceerd op: 1 januari 2021 22:00

Scratch_1

Wat een succes is deze cursus Scratch! Bibliotheek Katwijk biedt deze beginnerscursus Scratch in 4 lessen opnieuw aan onder de titel ‘Maak je eigen game met Scratch’. Melissa Heijmans geeft deze superleuke en speelse programmeercursus voor jongens en meiden in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar op vrijdagmiddag 10, 17, 24 september én 1 oktober van 15.30 tot 16.45 uur in de Makersplaets van de Hoofdbieb. Er zijn maar 10 plekken beschikbaar, de eerder gegeven cursussen waren razend populair dus meld je snel aan!

Maak je eigen game met Scratch

In deze cursus voor beginners ‘Maak je eigen game’ gaan we, onder begeleiding van Melissa, zelf een spel maken op de computer. Wil je weten hoe games worden gemaakt en alles wat hierbij komt kijken, dan is deze cursus echt iets voor jou. We gaan aan de slag met game design en je leert de basis van het programmeren in het programma Scratch. Scratch is een online omgeving waardoor je tijdens of na de cursus ook thuis toegang hebt tot je eigengemaakte game(s).

Spelenderwijs programmeren

Scratch_2

Door kinderen op jonge leeftijd spelenderwijs kennis te laten maken met programmeren leren zij vaardigheden die toepasbaar zijn in latere studie en carrière. Denk hierbij aan de vaardigheden inzicht, creativiteit, analytisch denkvermogen en omgaan met de computer. Maar voor de kinderen is het nu vooral heel cool om eigen spel te leren maken!

Aanmelden?

Ook zin om mee te doen met dit programmeeravontuur voor starters met Scratch in de Makersplaets? Dat kán. De cursus is op vier vrijdagmiddagen: 10, 17, 24 september én 1 oktober en is bedoeld voor 9 t/m 12-jarigen. Deelname: € 25,- per persoon, voor de hele cursus van 4 middagen. De bibliotheek volgt de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.