Online minicursus: Omgaan met het patiëntenportaal

Gepubliceerd op: 1 januari 2021 14:00

Steeds meer zaken in de zorg worden digitaal geregeld. In de minicursus ‘Omgaan met je patiëntenportaal’ die Bibliotheek Katwijk geeft, leer je hoe je je medische gegevens zelf kunt bekijken. In het patiëntenportaal kun je zelf een afspraak bij de dokter maken. Of je medicijnen digitaal bijbestellen. Doe mee aan deze handige cursus in twee woensdagochtenden: 26 mei én 2 juni van 9.30-11.00 uur. De cursus is online dus je kunt vanuit huis meedoen.

Patiëntendossier

De huisartsen en ziekenhuizen houden de gegevens van een patiënt bij in een digitaal patiëntendossier. Wist je dat je als patiënt het recht hebt tot inzage van dit dossier? Je kunt er vragen stellen aan je arts, je kunt er ook medicijnen bijbestellen of een afspraak maken.

In deze korte cursus leer je in twee ochtenden omgaan met het patiëntenportaal van de huisarts of ziekenhuis (LUMC of Alrijne): afspraken maken, vragen stellen en je gegevens en/of allerlei informatie inzien. Maar je kunt ook alvast een vragenlijst van een dokter invullen en je eigen aantekeningen bijhouden. In deze cursus worden ook door artsen goedgekeurde gezondheidsapps voor op je tablet of telefoon besproken.

Je hoeft de huisarts niet altijd te bellen maar je kunt ook rustig zelf digitaal een afspraak maken. Of een herhaalrecept aanvragen. Alle reden om deze cursus te volgen! Het is niet moeilijk maar je moet even weten hoe het werkt.

Meedoen en aanmelden?

Wil je meedoen met deze online cursus op woensdagochtend 26 mei én 2 juni van 9.30 tot 11.00 uur? Geef je dan zo snel mogelijk op want er is maar plek voor 8 deelnemers. Na aanmelding krijg je een link om mee te kunnen doen. De kosten zijn € 7,50 (voor 2 ochtenden). Voor meer informatie kun je mailen naar cursusleider Monique Kromhout: mkromhout@bibliotheekkatwijk.nl

Aanmelden voor deze cursus kan rechtstreeks hier.