Cursus Klik & Tik, het internet op

Gepubliceerd op: 1 januari 2021 14:30

Internet is belangrijk. Online een iets bestellen, regelen of verkopen: je hebt er internet voor nodig. Maar hoe werkt het allemaal? En waar moet je op letten als je zaken regelt via internet? Je kunt het in vier ochtenden in Bibliotheek Katwijk leren met de nieuwe cursus Klik & Tik.

Vind je weg op internet met Klik & Tik

‘Klik & Tik, het internet op' is een makkelijk oefenprogramma. Het maakt je digitaal vaardiger en je leert op een veilige manier je weg te vinden op het internet. Bibliotheek Katwijk biedt deze cursus aan voor mensen die wel eens een computer gebruiken maar nog niet zoveel ervaring hebben op internet. Je maakt kennis met verschillende leuke en handige websites en leert stap voor stap hoe ze werken en wat je er zoal mee kunt. Deze onderwerpen komen aan bod:

• reis plannen
  • online video’s kijken
  • verkopen op Marktplaats
  • internetbankieren
  • zoeken en surfen
  • Mijn overheid

De cursus Klik & Tik wordt in vier ochtenden gegeven in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever (Hoorneslaan). Er is een apart leslokaal. Twee cursusleiders helpen de deelnemers in een prettige sfeer. Er kunnen acht deelnemers per cursus meedoen. Je kunt werken op je eigen tablet of op een tablet of computer van de bibliotheek. Er is tijd om zelf te oefenen.

Wanneer?

De data van de Klik & Tik-cursus zijn:

• maandag 1 maart van 9.30 tot 11.30 uur
  • maandag 8 maart van 9.30 tot 11.30 uur
  • maandag 15 maart van 9.30 tot 11.30 uur
  • maandag 22 maart van 9.30 tot 11.30 uur

Coronaveilig

De bibliotheek volgt de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We werken op ruime afstand van elkaar, de ventilatie is op orde, de cursusleiders komen niet te dicht bij deelnemers in de buurt en computers en tafels worden steeds gereinigd.

Aanmelden

De cursus Klik & Tik kost € 15,- (voor vier ochtenden). Voor meer informatie: vraag naar Monique Kromhout in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever, tel: 071-4021983 of via 06-53588720. Aanmelden voor Klik & Tik kan aan de balie van de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of rechtstreeks hier.