Gratis online cursus 'Familiegeschiedenis schrijven': UITVERKOCHT

Gepubliceerd op: 1 januari 2021 21:00

Na het eerdere succes van een schrijfcursus vorig jaar in de bibliotheek, is schrijfdocente Bianca Boer nu terug. Dit keer geeft ze online een korte schrijfcursus met als onderwerp: Familiegeschiedenis schrijven. In drie dinsdagavonden in april (6, 13 en 20 april van 19.30 tot 21.30 uur) leert en vertelt ze alles over het schrijven van een familiegeschiedenis. En dankzij de steunmaatregel van het Nederlands Letterenfonds in samenwerking met De Schrijverscentrale en de Koninklijke Boekverkopersbond, kan deze cursus gratis worden aangeboden. Echt een aanrader om aan mee te doen!

Schrijf je eigen familiegeschiedenis

Je hoeft niets te verzinnen want alles is er al, je hoeft de verhalen alleen maar te ontdekken. In deze korte schrijfcursus neemt iedereen zijn/haar eigen levensverhaal of familiegeschiedenis als startpunt bij het schrijven. De verhalen in je familie dienen daarbij als inspiratie. Je leert hoe je herinneringen en anekdotes zo op kunt schrijven dat ze het persoonlijke overstijgen en je lezer blijven boeien. Iedereen die meedoet aan deze cursus met Bianca Boer haalt er tips uit, nieuwe energie en voldoende kennis om dat familieverhaal nu echt te schrijven. Doe mee en ontdek dat er ook uit jouw pen een prachtige familiegeschiedenis kan vloeien.

Over Bianca Boer

Bianca Boer is schrijver, dichter en schrijfdocent. Ze heeft veel ervaring met lesgeven: aan mensen van 4 tot 84 jaar en van beginners tot ver gevorderden. Haar eerste roman kreeg de titel ‘Draaidagen’. ‘Draaidagen’ beschrijft twee verhalen, die van Judith die niet weet wat ze met haar leven moet en die van haar dementerende oma, die oorlogsslachtoffer is en Auschwitz overleefde. Om met oma in contact te komen, gaat Judith spelen in een film over de Tweede Wereldoorlog.

Steunmaatregel

Lezen zit in de lift, maar schrijvers hebben tijdens de lockdown grote moeite om hun lezers te ontmoeten via de fysieke boekhandel, bibliotheken en scholen. Daarom is er een nieuwe steunmaatregel om schrijversoptredens te stimuleren. Daarmee wordt dit voorjaar een groot aantal (online) publieksactiviteiten mogelijk gemaakt en kan Bibliotheek Katwijk deze cursus nu gratis aanbieden.

Aanmelden

Niet twijfelen maar snel aanmelden voor deze leuke cursus Familiegeschiedenis schrijven op drie dinsdagavonden: 6, 13 en 20 april. Er kunnen 8 personen meedoen. Let op: er is een correct e-mailadres nodig zodat deelnemers een link ontvangen voor het online platform van de cursus. De toegang is gratis maar belangstellenden moeten zich wel aanmelden. Dat kan hier.