Coronamaatregelen

Gepubliceerd op: 5 november 2021 09:56

De Hoofdbibliotheek in Katwijk blijft tot 19 december 2021 op de gebruikelijke tijden open, inclusief de dinsdag- en donderdagavond tot 20.00 uur. Bibliotheek Rijnsburg en Bibliotheek Valkenburg, die onderdeel uitmaken van een gemeenschapshuis, krijgen wel aangepaste openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur in de Burgt Rijnsburg en van 9.00 tot 17.00 uur in het Dorpshuis Valkenburg.

De nieuwe maatregelen gelden vanaf maandag 29 november. De overheid heeft besloten dat er voor bibliotheken géén beperking van de openingstijden geldt omdat zij zijn aangemerkt als essentiële dienstverlener.

Verplicht mondkapje

Het is verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder om een mondkapje te dragen in de bibliotheek. Dit geldt bij binnenkomst en bij het verplaatsen binnen de bibliotheek. Mensen die stilzitten op een plek en op 1,5 meter afstand van elkaar mogen het mondkapje af doen. Ook moet iedereen 1,5 meter afstand houden tot een andere bibliotheekbezoeker.

Een coronatoegangsbewijs is niet nodig om de bibliotheek te bezoeken. Bij sommige activiteiten is het coronatoegangsbewijs + ID-bewijs + gezondheidscheck wel verplicht. Dat laatste houdt in dat er aan iedereen gevraagd wordt of ze geen klachten hebben.

Activiteiten

Vanaf 29 november vervallen de activiteiten na 17.00 uur. Activiteiten vóór 17.00 uur gaan door als dat mogelijk is binnen de geldende coronamaatregels.

De bibliotheek kijkt per activiteit of deze geannuleerd moet worden of door kan gaan. Als je hebt gereserveerd, ontvang je een mailtje als de activiteit niet doorgaat. Kijk voor de start van een activiteit altijd even in onze agenda voor de meest actuele informatie.

Basismaatregelen voor iedereen

Verder blijven de volgende basismaatregelen van kracht:

• testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent;
  • bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn;
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen;
  • schud geen handen;
  • was vaak en goed je handen en hoest of nies in je elleboog.

Wij doen er alles aan om je bezoek aan Bibliotheek Katwijk zo veilig mogelijk te laten verlopen en zien je binnenkort graag weer in één van onze bibliotheken.