Bundelpresentatie: 'Wie weet wie Wanda is' van Ton Hetebrij

Gepubliceerd op: 1 januari 2021 21:00

foto Ton Hetebrij

Dichter en verhalenverteller Ton Hetebrij uit Rijnsburg presenteert op woensdag 15 september om 19.30 uur zijn pas verschenen boek ‘Wie weet wie Wanda is’ in de Hoofdbibliotheek Katwijk. Het is een bundel met zogenaamde ‘beeldgedichten’ waarin Ton Hetebrij een dichterlijke ode brengt aan de beelden in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Wie bij de presentatie van dit mooie lokale initiatief wil zijn, waarbij poëzie en beeldende kunst samenkomen, kan een gratis toegangskaart regelen.

Bundelpresentatie

cover bundel Ton Hetebrij

Tijdens de avond op 15 september vertelt Ton Hetebrij over de totstandkoming van deze bundel, gelardeerd met anekdotes over de zoektocht en het onderzoek dat eraan vooraf ging. De beelden in Katwijk vormden voor hem dé inspiratiebron en de aanzet tot schrijven. Anders kijken, ervaringen en herinneringen de vrije loop laten en dan langzaam maar zeker een vorm vinden om het beeld te verwoorden.

Verder wordt een exemplaar van ‘Wie weet wie Wanda is’ overhandigd aan Marjolein Meerburg als vertegenwoordiger van Stichting Herinneringsfonds D.F.E. Meerburg. Door een bijdrage uit het Meerburgfonds werd Ton Hetebrij gestimuleerd om deze bundel met 65 gedichten en 66 foto’s te realiseren. En natuurlijk is er aan het eind van dit verrassende uurtje volop gelegenheid voor vragen uit het publiek.

Boekverkoop

Na afloop van de presentatie is er een drankje en kan de bundel beeldgedichten worden aangeschaft. Een heerlijk boek om mee van beeld tot beeld te fietsen of te wandelen en te ontdekken wat onze gemeente allemaal aan beeldende kunst heeft te bieden. Uiteraard zet Ton Hetebrij er graag een handtekening in. ‘Wie weet wie Wanda is’ heeft 132 pagina’s en kost 10 euro. Wie de presentatieavond in de bibliotheek mist, kan de bundel alsnog kopen bij: Readshop Katwijk, Readshop Rijnsburg, Het Baken en het Katwijks Museum.

Erbij zijn?

Wie de boekpresentatie op 15 september om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek wil bijwonen, is van harte welkom en kan een gratis toegangskaart verkrijgen: rechtstreeks hier óf in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. In de bibliotheek worden de coronamaatregelen strikt gevolgd.