Speel de spannende Break-in box landgoederen

Gepubliceerd op: 1 januari 2021 20:00

Los jij graag puzzels op? Bij het spannende spel Break-in Box ‘Landgoed Welbehagen’ onderzoek je het verdwenen landgoed ‘Welbehagen’. Een Break-in box is een soort omgekeerde Escape Room: je moet er namelijk niet uit, maar ín zien te komen. Aan de hand van puzzels en het kraken van codes moet je de kist open zien te maken. Tijdens een feest van het mysterieuze landgoed ‘Welbehagen’ gaat er van alles mis. Kom jij erachter wat er precies is gebeurd en wie erachter zit??

In de herfstvakantie kunnen kinderen vanaf 10 jaar gratis het geheim van Landgoed Welbehagen helpen ontrafelen in de bibliotheek. Alleen of met een groepje van maximaal 6 kinderen alvast wat escape room-ervaring opdoen: ook dát kan in de bieb! Regel snel een gratis toegangskaart.

Ontrafel het geheim van Landgoed Welbehagen

Het gebeurt wel eens dat bibliotheken bijzondere boeken erven van overleden mensen. Onlangs ontving de bibliotheek een wel heel vreemde erfenis. Van de wijlen Heer Johannes Heinsiegt kregen we een antieke dekenkist en een geheimzinnig, futuristische ogend tijdmachineapparaat, dat volgens een rafelig foldertje de Retrospector 3000 heet. De familie Heinsiegt vertelde ons dat Johannes tijdens zijn leven amateurhistoricus was. Hij sleet zijn dagen met een onderzoek naar het Landgoed Welbehagen, een oud landhuis dat in de 17-de eeuw hier in de regio gebouwd moet zijn, maar dat niet meer bestaat en waarover weinig terug te vinden is. Vlak voor zijn overlijden verklapte hij nog wel aan zijn familie dat hij het geheim bijna ontrafeld had.

Aan de kinderen die de break-in box komen spelen in de bibliotheek is de vraag of zij het werk van Johannes Heinsiegt willen afmaken zodat zijn harde werken niet voor niets is geweest. Wat is er toch met dat Landgoed Welbehagen gebeurd…?
Nog even samenvattend: er was eens een landgoed, Landgoed Welbehagen. Maar dat landgoed is verdwenen en er is bijna niks meer over te vinden. Het enige dat we weten is dat er een heel vreemd feest heeft plaatsgevonden waarbij er een heleboel mis ging. We hebben spullen gevonden die op het feest aanwezig waren en een soort tijdmachine.

Gratis kaart regelen?

Kom ook naar deze gratis escape room-ervaring. Leuk voor iedereen vanaf 10 jaar. Je kunt in je uppie meedoen maar ook met een groepje van maximaal 6 (als gezin bijvoorbeeld). Het spel duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. Meedoen is gratis maar je moet wel van tevoren een toegangskaart regelen. Er zijn 6 gratis kaarten per ronde beschikbaar. Kaarten zijn te verkrijgen via de kaartverkoop en in de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Het break-in box spel wordt gespeeld op:

• Maandag 18 oktober, Makersplaets Hoofdbibliotheek: van 13.00 tot 13.45 uur
• Maandag 18 oktober, Makersplaets Hoofdbibliotheek: van 14.00 tot 14.45 uur
• Maandag 18 oktober, Makersplaets Hoofdbibliotheek: van 15.00 tot 15.45 uur