BoekStartactie: gratis lid voor jonge kinderen + cadeaukoffertje

Gepubliceerd op: 15 maart 2021 23:00

Ben je ouder van een baby of dreumes (van 3 maanden tot 2 jaar)? Dan kun je jouw kindje nu gratis online lid maken van de bieb (ook zonder de inschrijfkosten). En je ontvangt ook nog eens gratis, in het kader van het programma BoekStart, het speciale BoekStartkoffertje cadeau. Een superleuk oranje koffertje met twee boekjes voor je kindje.

Allemaal met als doel om jonge kinderen en hun ouders van boeken te laten genieten. En in deze coronaperiode waarin de bibliotheekvestigingen zijn gesloten, kun je kiezen: je komt de bibliotheekpas en het BoekStartkoffertje ophalen bij de Afhaalbieb óf we komen het thuis bezorgen.

Het begint met (voor)lezen!

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby en/of dreumes. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Het stimuleert je kindje in zijn/haar ontwikkeling. Met voorlezen geef je je kind het goede voorbeeld. Vanuit deze gedachte is het programma BoekStart ontstaan.

Wist je dat in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg ook een BoekStarthoekje is ingericht? Bekijk daar, als we weer normaal open zijn, welke leuke, nieuwe boekjes jij en je baby/dreumes kunnen ontdekken!

Met BoekStart krijg je

• Na de geboorte van je kindje een waardebon van de gemeente voor het gratis BoekStartkoffertje. Maar ook zonder die bon kun je bij ons terecht voor een gratis bibliotheeklidmaatschap voor je kindje tot 2 jaar én het BoekStartkoffertje.
  • Een gratis lidmaatschap van de bibliotheek voor je baby/peutertje.
  • Adviezen om met je kindje te genieten van lezen.
  • Voorleesplezier in de bibliotheek, maar ook in de kinderopvang waar de bibliotheek een leuke collectie BoekStart verzorgt.
  • Een gratis oranje koffertje met boekjes.

Veel leesplezier met het BoekStartkoffertje! En kijk ook eens voor meer info en tips op de website van BoekStart.