Avond met schrijver Ilja Leonard Pfeijffer

Gepubliceerd op: 12 oktober 2021 15:04

Ilja Leonard Pfeijffer, dichter en schrijver, komt op donderdagavond 18 november als gast van Bibliotheek Katwijk naar de gemeente Katwijk. Of beter gezegd naar Het Dorpshuis in Valkenburg. De populaire schrijver Pfeijffer zou vorig jaar in de Boekenweek al in de bibliotheek komen vertellen over zijn werk en over de thema’s waar hij regelmatig over schrijft maar dit kon vanwege het coronavirus en de lockdownperiode geen doorgang vinden. Nu komt hij, tijdens de campagnemaand Nederland Leest, alsnog en laat zich graag interviewen door Josine Heijnen.

Pfeijffer, die in de Italiaanse stad Genua woont, zal ongetwijfeld terugkijken op deze coronaperiode waarover hij veel heeft geschreven en over hoe moeilijk het was om te leven met de angst voor een onzichtbare vijand. Maar natuurlijk gaat het ook over zijn bestseller: ‘Grand Hotel Europa’. In deze lijvige roman strijkt een schrijver neer in een oud hotel om zijn verdriet over zijn verbroken relatie met een Italiaanse kunsthistorica te verwerken. In zijn overpeinzingen komen de grote thema’s Europa, liefde en migratie uitgebreid aan bod. Een topboek van een topschrijver die iedereen nu kan ontmoeten. En door wie anders georganiseerd dan door de bibliotheek….

Over de grens

De novembermaand staat in de bibliotheek in het teken van Nederland Leest met als thema in 2021: Over de grens. Waar het afgelopen jaar voor veel mensen een periode was waarin het leven zich voornamelijk tussen vier muren afspeelde, werd ook duidelijk dat reizen niet altijd fysiek hoeft te gebeuren. Met een boek verleg je grenzen en vergroot je de wereld met nieuwe ervaringen en verhalen. Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer past uitstekend bij dit thema. En reken maar dat het door Pfeijffer verafschuwde massatoerisme ook aan bod komt.

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer heeft zich onderscheiden in zo goed als alle denkbare genres. Hij behoort tot de meest gelauwerde auteurs van het taalgebied en wordt erkend als een van de dwingendste stemmen in de hedendaagse Nederlandse literatuur. Hij heeft meer dan veertig titels op zijn naam, waaronder poëzie, romans, korte verhalen, toneelteksten, essays, wetenschappelijke studies, columns, vertalingen en bloemlezingen.

Erbij zijn?

Zin om naar deze bijzondere avond met Ilja Leonard Pfeijffer te komen? Dat kan op donderdagavond 18 november om 20.00 uur in Het Dorpshuis Valkenburg (Kerkweg 3). Er is ook boekverkoop, verzorgd door de Readshop Katwijk. Uiteraard is de schrijver bereid zijn boeken te signeren. Toegangskaarten zijn rechtstreeks hier te koop en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Prijs € 8,- voor leden en € 10,- voor niet-leden. Toegang tot deze activiteit is alleen mogelijk met een coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs.