Workshop: Veilig online bankieren

Gepubliceerd op: 3 maart 2018 22:30

veilig online bankieren

Bankieren via internet is in Nederland veilig. Toch komt internetcriminaliteit regelmatig voor. Wees criminelen op internet te slim af en kom naar de gratis workshop ‘Veilig online bankieren’ op dinsdag 21 januari van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Bibliotheek Katwijk, Gemeente Katwijk en de SNS bank werken samen om deze workshop te organiseren. Hier kun je meer leren over wat je kunt doen om veilig te bankieren op internet.

Wat leer je tijdens de workshop?

Iedereen is welkom bij deze workshop. Er komt iemand van een notariskantoor vertellen wat je kunt doen als je zelf niet meer je zaken kunt regelen. Ook komt er iemand van de politie informatie geven over wat je kunt doen als je toch wordt gehackt.

We praten over concrete voorbeelden en scenario’s uit de praktijk. Het is ook niet altijd duidelijk of je te maken hebt met internetcriminelen. Zij kunnen zich voordoen als medewerker van een bank en om codes of persoonlijke informatie vragen. Welke gegevens kun je wel en niet delen en in welke situatie? En wanneer moet je een website, e-mail of ander bericht wantrouwen?

Erbij zijn?

Er kunnen 60 mensen meedoen aan deze workshop ‘Veilig online bankieren’ op dinsdagochtend 21 januari om 9.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. De toegang is gratis maar je moet wel vooraf voor een toegangskaart zorgen. Toegangskaarten zijn te verkrijgen in de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.

Kom naar deze workshop en zorg voor je eigen veiligheid, óók op internet.