Workshop Creakids Tekenbende: Teken de geschiedenis

Gepubliceerd op: 1 september 2020 18:42

Kinderen en tekenen. Het is een combinatie die voor heel veel plezier zorgt, ook in de Kinderboekenweek. Voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar die graag tekenen en samen op ontdekking willen gaan, organiseert de bibliotheek met Creakids Katwijk een tekenworkshop over het thema geschiedenis. Wees erbij op woensdag 7 oktober van 15.00 tot 16.30 uur in het atrium van gemeenschapshuis de Burgt in Rijnsburg. Er kunnen vijftien kinderen hun tekenhart ophalen dus zorg dat je erbij bent.

Tekenbende in Rijnsburg

In de workshop gaan de kinderen, onder leiding van kunstenares Marleen Dijkdrent, terug in de tijd. En wat is er veel te beleven als je naar de geschiedenis kijkt. Je kunt bijvoorbeeld je eigen tijdlijn tekenen, of je eigen middeleeuwse outfit ontwerpen, of je eigen ontdekkingsreizenboek samenstellen, of grotschilderingen maken met je handen… Samen met Marleen wordt het één groot en gezellig tekenfeest in de Burgt. Een fijne middag vol fantasie!

Meedoen?

Tekenaars in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar kunnen meedoen aan deze leuke tekenworkshop over de geschiedenis in het kader van de Kinderboekenweek. De workshop wordt gehouden op 7 oktober van 15.00 tot 16.30 uur in het atrium van de Burgt, bij Bibliotheek Rijnsburg. Deelname: € 6,-. Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.