Workshop Minecraft: Bouw je eigen haven

Gepubliceerd op: 3 januari 2020 17:00

computer met minecraft

Bibliotheek Katwijk organiseert weer leuke activiteiten voor kinderen in de voorjaarsvakantie. Zorg dat je erbij bent! Op dinsdag 25 februari van 10.00 tot ongeveer 12.30 uur geven we in de Makersplaets in de Hoofdbibliotheek voor kinderen van 9 t/m 14 jaar een workshop Minecraft: Bouw je eigen haven. We duiken in deze digitale workshop in de geschiedenis van de havens in Zuid-Holland.

Minecraft

Het computerspel Minecraft is ongekend populair bij kinderen en jongeren. Met deze 'digitale LEGO' kun je in een oneindige wereld naar hartenlust bouwen, in je eentje of met andere spelers. Een trainer van ProBiblio komt met een set Minecraftlaptops naar de bibliotheek voor een twee uur durende workshop. Op een originele manier leren kinderen iets over erfgoed en over historische thema’s maar ook trainen ze daarnaast vaardigheden zoals ruimtelijk inzicht, creatief denken, samenwerken en ICT-basisvaardigheden.

In deze Minecraftworkshop in de bibliotheek bouw je in tweetallen aan jullie eigen haven. Op basis van afbeeldingen en beschrijvingen van vroeger gaan de kinderen aan de slag en aan het eind van de workshop mag iedereen zijn/haar eigen bouwwerk laten zien aan de andere deelnemers. Het is een voorwaarde om al wat ervaring te hebben met Minecraft. Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met ProBiblio.

Meedoen?

Zin om in de voorjaarsvakantie op dinsdag 25 februari aan de slag te gaan in deze workshop Minecraft? Er kunnen maximaal 16 kinderen meedoen in de leeftijd vanaf 9 t/m 14 jaar, dus geef je snel op. Deelname: € 3,- per persoon. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.