Workshop LEGO WeDo: Robo-race UITVERKOCHT

Gepubliceerd op: 3 juli 2017 23:15

Wie heeft er niet met LEGO® gespeeld? Haast iedereen toch? De vierkante blokjes zorgen al tientallen jaren voor speel- en leerplezier voor kinderen. En met LEGO® WeDo wordt het nog gaver: kinderen kunnen LEGO® robots bouwen en programmeren. Deelnemers vanaf 7 jaar kunnen op woensdagmiddag 15 januari om 14.00 uur meedoen aan de workshop LEGO® WeDo in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Zo leuk om te doen!

LEGO WeDo 2.0

Eerst ga je een robotje bouwen. En dat robotje doet het natuurlijk alleen als hij wordt geprogrammeerd. Ongemerkt leer je om via de computer je bouwwerkje te besturen. Zo ontdek je dat robots en computers helemaal niet zo ingewikkeld zijn. Daarna gaan we de robotjes tegen elkaar laten racen op een zelfgemaakt circuit.

Meedoen?

Zin om ook aan de slag te gaan met LEGO® WeDo en met programmeren? Meld je dan nu aan! Er kunnen op 15 januari maximaal 10 kinderen meedoen in de leeftijd vanaf 7 jaar. Deelname: € 3,- per persoon. De LEGO® blijft in de bibliotheek.
Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.