Bibliotheekvestigingen open met beperkte dienstverlening

Gepubliceerd op: 17 mei 2020 09:58

De bibliotheekvestigingen in Katwijk zijn weer open voor het publiek. Voorlopig alleen voor het uitlenen en inleveren van boeken en andere materialen. Er zijn voorzieningen getroffen om dat op een veilige manier voor publiek en medewerkers mogelijk te maken.

Beperkte dienstverlening

Openstelling volgens de nieuwe regels van het landelijk vastgestelde protocol betekent dat bezoekers voorlopig alleen materialen kunnen lenen en terugbrengen. Kinderen onder de 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid. In de bibliotheken wordt gezorgd voor maximale hygiëne. Er is desinfectiemiddel aanwezig, teruggebrachte materialen gaan eerst 36 uur in quarantaine, toiletten en koffieautomaten zijn gesloten. Bezoekers zijn verplicht om een mandje te gebruiken die bij de ingang van de bibliotheekvestiging staan. Dit om een maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd aanwezig is in de gaten te houden. Cataloguscomputers, kopieerapparaten, lees- en displaytafels zijn gesloten en bezoekers kunnen geen materiaal in de bibliotheek blijven lezen of er verblijven om te werken, studeren etc.

Aangepaste openingstijden

De openingstijden van de Hoofdbibliotheek en Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever blijven hetzelfde als voor de sluiting vanwege het coronavirus. In Bibliotheek Valkenburg en Bibliotheek Rijnsburg is in overleg met het beheer van de gemeenschapshuizen de volgende openingstijden afgesproken: maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag gesloten. Vanaf 6 juni is Bibliotheek Rijnsburg op zaterdag weer open van 10.00 tot 13.00 uur.

Aan bezoekers wordt, om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, gevraagd zich aan een aantal regels te houden tijdens het bezoek aan de bibliotheek. Houd 1,5 meter afstand, blijf thuis bij klachten en volg de aanwijzingen van de medewerkers op, zijn belangrijke richtlijnen voor bezoekers.

Nog geen Aanvragen van buitenaf mogelijk

De landelijke Vereniging voor Openbare Bibliotheken heeft besloten om het landelijk IBLV (Aanvragen bij bibliotheken elders uit het land) voorlopig nog niet aan te zetten. Dat betekent dus dat Aanvragen momenteel niet werkt en er geen materialen van elders geleend kunnen worden (inleveren van geleende materialen kanwél). Als datum om weer te beginnen is heel voorzichtig 1 juli genoemd maar dat is nog niet zeker. We houden u uiteraard op de hoogte als er iets te melden is.

Vragen?

Op allerlei manieren houdt de bibliotheek mensen op de hoogte van de ontwikkelingen: via social media, nieuwsbrief, krantenberichten, website. Mochten er toch vragen zijn, dan kunnen deze per mail of telefonisch worden gesteld. Per mail: info@bibliotheekkatwijk.nl of telefonisch: op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur op 071-4014819.