Gastvrijheid centraal in bibliotheken

Gepubliceerd op: 1 juni 2020 09:58

De bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zien er weer gastvrij uit. Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen is het niet meer nodig om ingeleverde boeken in quarantaine te plaatsen en kunnen bezoekers gewoon weer zelf hun materialen innemen en lenen via de zelfservice. Ook zijn de kranten en tijdschriften weer in de bibliotheek te lezen. Uiteraard wordt dit op een veilige manier voor publiek en medewerkers georganiseerd.

Openstelling volgens de regels van het nieuwe protocol betekent ook dat kinderen weer zelf naar de bibliotheek mogen komen. De leestafels met tijdschriften en kranten zijn weer beschikbaar. Ook een groot deel van de werkplekken is weer ingericht, gebruikers hiervan wordt aangeraden zo mogelijk hun eigen apparatuur mee te nemen. Kopieer- en printfaciliteiten zijn ook weer in bedrijf. In de bibliotheken wordt gezorgd voor maximale hygiëne en er is desinfectiemiddel aanwezig. Met opschriften worden de bezoekers erop gewezen altijd alert te zijn om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden.

Openingstijden bibliotheken

De Hoofdbibliotheek en Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever zijn volgens de normale openingstijden geopend.

Vanaf 1 september is Bibliotheek Valkenburg (in Het Dorpshuis) ook weer terug op de oude openingstijden:

• Maandag t/m vrijdag : van 9.00 tot 21.00 uur
• Op zaterdag: van 9.00 tot 18.00 uur.

Vanaf 7 september is Bibliotheek Rijnsburg (in de Burgt) geopend op:

• Maandag t/m vrijdag: van 9.00 tot 20.00 uur
• Op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur.

Basisregels

Aan bezoekers wordt, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gevraagd zich aan een aantal basisregels te houden tijdens het bezoek aan de bibliotheek.

• Blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen op het coronavirus
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar
  • Was vaak je handen en hoest of nies in je elleboog.