Gastvrijheid weer centraal in bibliotheken

Gepubliceerd op: 20 juni 2020 09:58

De bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zien er vanaf 1 juli weer gastvrij uit. Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen is het niet meer nodig om ingeleverde boeken in quarantaine te plaatsen en kunnen bezoekers gewoon weer zelf hun materialen innemen en lenen via de zelfservice. Ook zijn de kranten en tijdschriften weer in de bibliotheek te lezen. Uiteraard wordt dit op een veilige manier voor publiek en medewerkers georganiseerd.

Openstelling volgens de regels van het nieuwe protocol betekent ook dat kinderen weer zelf naar de bibliotheek mogen komen. De leestafels met tijdschriften en kranten zijn weer beschikbaar. Ook een groot deel van de werkplekken is weer ingericht, gebruikers hiervan wordt aangeraden zo mogelijk hun eigen apparatuur mee te nemen. Kopieer- en printfaciliteiten zijn ook weer in bedrijf. In de bibliotheken wordt gezorgd voor maximale hygiëne en er is desinfectiemiddel aanwezig. Met opschriften worden de bezoekers erop gewezen altijd alert te zijn om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden.

Openingstijden bibliotheken Rijnsburg en Valkenburg

De Hoofdbibliotheek en Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever hebben de normale openingstijden. Bibliotheek Valkenburg én Bibliotheek Rijnsburg mogen per 1 juli ook weer onbemand open. Dat betekent dat bezoekers ook weer terecht kunnen in de bibliotheek als er geen medewerker is. Iedereen heeft zelf de verantwoording om 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren.

Vanaf 1 juli tot 1 september kunnen leners terecht in:

• Bibliotheek Valkenburg van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur
  • Bibliotheek Rijnsburg van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur én op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Basisregels

Aan bezoekers wordt, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gevraagd zich aan een aantal basisregels te houden tijdens het bezoek aan de bibliotheek.

• Blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen op het coronavirus
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar
  • Was vaak je handen en hoest of nies in je elleboog.

Zomerbieb met leuke activiteiten voor kinderen

In de zomervakantie worden in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek een aantal leuke, kleinschalige activiteiten voor kinderen georganiseerd. Leuke workshops: creatief, om kennis te maken met nieuwe technieken en uiteraard coronaproof. Wil je al een kaartje regelen? Ga dan snel naar de kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl

Of je nu op reis gaat of thuis blijft: lezen kan overal! Wees welkom in de vestigingen van Bibliotheek Katwijk. Wij zien jullie graag komen!