GEANNULEERD in APRIL: Voorlezen bij de HEMA

Gepubliceerd op: 18 februari 2020 12:14

In de pas verbouwde HEMA aan de Taatedam wordt vanaf 5 februari in de horeca een tweewekelijks voorleeshalfuurtje voor de jongste bezoekertjes georganiseerd. De HEMA en Bibliotheek Katwijk werken samen om, om de week op woensdagochtend vanaf 10.00 uur, een gezellig voorleesmomentje aan te bieden.

Mand vol boekjes

Iedereen is welkom om aan te schuiven met zijn/haar (klein-, oppas-) kindje (0 tot 4 jaar) bij dit gezellige voorleeshalfuurtje. De leesconsulenten van de bibliotheek zitten in een hoekje van de lunchroom met een mand vol boekjes voor de allerkleinsten. Stoffen boekjes, hardkartonnen boekjes, boekjes met een geluidje of een andere verrassing. Kom maar kijken wat er allemaal in de mand zit. En natuurlijk is er tijd om even een verhaaltje voor te lezen. Stilzitten hoeft niet, we gaan er een ongedwongen halfuurtje van maken.

Taalvaardigheid

HEMA-eigenaar Ruben Jongerius vindt het een meerwaarde om in zijn winkel mee te werken aan dit initiatief. “Een verhaaltje van Jip en Janneke, een avontuur van Nijntje: voorlezen doet heel veel voor kinderen. Het is leuk, leerzaam, gezellig maar ook goed voor de taalvaardigheid en het inlevingsvermogen van jonge kinderen.”

Leesconsulente Loes van Duijn van de Katwijkse bibliotheek bevestigt dit. “Ik vind het hartstikke leuk om hier aan mee te werken", zegt zij. “Ik heb mijn kinderen vroeger ook altijd voorgelezen en doe het nu nog steeds in mijn werk op de basisscholen. Voorlezen is een soort ritueel en vooral ook heel gezellig. Ik ben ervan overtuigd dat kinderen grote voordelen hebben van voorlezen en op een speelse manier met taal bezig zijn. En dat is precies wat wij met dit halfuurtje voorlezen bij de HEMA willen bereiken."

Voor in de agenda

Het voorleeshalfuurtje is om de week op woensdagochtend om 10.00 uur in de horeca van de HEMA Katwijk. Schuif gezellig aan, iedereen is welkom. Noteer alvast maar in de agenda de volgende data op woensdag waarop de bibliotheek aanwezig is in de HEMA: 1, 15 en 29 april, 13 en 27 mei, 10 en 24 juni.