Workshop: Tie dye t-shirt maken

Gepubliceerd op: 26 juli 2020 22:45

Een heerlijke creatieve ochtend in de Zomerbieb voor kinderen die van kleurige kleding houden. Dat kun je verwachten van de workshop ‘tie dye t-shirt maken’ op dinsdagmorgen 11 augustus van 10.30 tot 11.30 uur. Kinderen van 8 t/m 11 jaar ontwerpen hun eigen t-shirt en kunnen daarna een echte blikvanger toevoegen aan hun kledingkast. Wil je het zelf proberen, maar vraag je je af hoe je dat doet? Wij laten het je zien in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek!

Tie dye t-shirt

Je hebt het vast al op YouTube of TikTok voorbij zien komen: tie dye. Tijdens deze workshop maken we een tie dye t-shirt. Je kiest zelf het patroon en je favoriete kleuren en gaat aan de slag met de speciale tie dye verf. De verf moet 6 tot 8 uur intrekken, dus je krijgt je t-shirt mee naar huis in een plastic zak. Je kunt ‘m 6 tot 8 uur later (samen met je ouders) thuis uitspoelen en een keertje wassen. Super leuk en spannend om te zien hoe jouw ontwerp is geworden. Ben je al snel klaar met je t-shirt, dan kan je ook nog een leuke tie dye slinger maken. Let op! Het is mogelijk dat je kleren vies worden tijdens deze workshop, en dat blijven ze dan ook… Dus trek oude kleren aan!
De bibliotheek zorgt voor het t-shirt dat je gaat verven tijdens de workshop.

Meedoen?

Zin om op dinsdagmorgen 11 augustus aan de slag te gaan in deze workshop tie dye t-shirt maken? Dat kan: er kunnen 6 kinderen meedoen in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar. Deelname: € 10,- (inclusief t-shirt). Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier.