Startfeestje Nationale Voorleesdagen

Gepubliceerd op: 3 juli 2017 22:00

logo Nationale Voorleesdagen

Op de openingsmiddag van de Nationale Voorleesdagen 2020, woensdagmiddag 22 januari, organiseert Bibliotheek Katwijk in de vestiging Hoornes/Rijnsoever een ‘Voorleesdagen-startfeestje’. Peuters en kleuters tot 6 jaar zijn tussen 15.00 en 16.00 uur welkom in de bieb aan de Hoorneslaan om te genieten van voorlezen, zich te laten schminken en om mee te doen aan een spelletje. De toegang is gratis.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen is er veel aandacht voor prentenboeken. Tot Prentenboek van het Jaar 2020 is ‘Moppereend’ gekozen. Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste… dat vindt zij. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gemopper van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog. Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan.

Schuif gezellig aan op woensdagmiddag 22 januari in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever en vier de start van de Nationale Voorleesdagen mee.