Startbijeenkomst literaire leesgroep

Gepubliceerd op: 3 april 2018 21:00

leesgroep in actie

Wie herkent dat? Dat als je een mooi boek hebt gelezen, dat je er dan graag met iemand over wilt doorpraten en dat je met een ander wilt delen wat een verhaal heeft losgemaakt. Die mogelijkheid én de kans om nieuwe mensen te ontmoeten komt er op zaterdag 25 januari om 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek met de informatiebijeenkomst voor de oprichting van een leesgroep Nederlandse en vertaalde literatuur. Zo leuk om aan een leesgroep mee te doen want je leest met elkaar gewoon meer en je ontmoet er ook nog eens leuke mensen. Kom vooral langs!

Startbijeenkomst literaire leesgroep

Deze laagdrempelige informatiebijeenkomst, in de Week van de Leesclub 2020, is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met Bibliotheek Katwijk. Senia is dé organisatie van onder meer leesclubs en zorgt ervoor dat u aansluiting vindt bij andere leesfans in uw eigen woonplaats. Een Senia-leesgroep komt ongeveer 6 à 7 keer per jaar bij elkaar. De deelnemers van de leesgroep bespreken dan met elkaar de gelezen boeken aan de hand van leeswijzers met discussievragen die het gesprek in de leesgroep houvast bieden.

De leesgroep maakt een keuze uit een literatuurlijst van Senia met eigentijdse en klassieke literatuur. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Belangstelling?

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over eventuele deelname aan deze leesgroep, dan bent u van harte welkom op zaterdag 25 januari om 14.00 uur in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. De informatiebijeenkomst in de bibliotheek is gratis en vrijblijvend. We beginnen met een informatief gedeelte waarin wordt verteld hoe een leesgroep precies werkt en wat het voor u kan betekenen. Pas daarna worden er praktische afspraken gemaakt met mensen die daadwerkelijk in de leesgroep willen stappen.

Iedereen kan dus vrij binnenlopen op 25 januari om 14.00 uur. De koffie/thee staat klaar. Mocht u niet op 25 januari aanwezig kunnen zijn, dan kunt u uw belangstelling ook mailen naar Senia-ambassadeur Jetty van der Veen: jetty.vanderveen@senia.nl