Slotfeestje Nationale Voorleesdagen: schminken, knutselen, voorlezen en met de robotjes

Gepubliceerd op: 3 oktober 2017 19:45

Blue-bots in actie

Op de laatste dag van de Nationale Voorleesdagen, op zaterdagmorgen 1 februari vanaf 10.30 tot 12.00 uur, is er een spetterend slotfeestje voor jonge kinderen in de Hoofdbibliotheek. Kom gezellig langs met je peuter/kleuter bij dit gratis feestje waarbij in alle hoeken van de jeugdafdeling iets leuks te doen is.

De kinderen hoppen van de ene activiteit naar de andere. Zo wordt er in verschillende hoekjes en in uiteenlopende decors voorgelezen, is er een knutseltafel ingericht waar de kinderen aan de slag kunnen met maskers, op de schminkkruk kunnen ze een ‘regenboogje’ laten zetten, er is een grappig eendjesspel, met de blue-bots (rijdende robotjes) rijden we over de mat met plaatjes uit het Prentenboek van het Jaar ‘Moppereend’. Kortom: voor alle peuters/kleuters is er wel iets leuks te beleven op deze slotochtend van de Nationale Voorleesdagen. We maken er met elkaar gewoon iets gezelligs van in de bibliotheek. En zonder mopperen…..

Gratis inschrijven

Deze zaterdag is natuurlijk ook dé ideale gelegenheid om als ouder te ontdekken wat de bibliotheek allemaal te bieden heeft voor peuters en kleuters. En is je kindje nog geen lid van de bieb? Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen kinderen t/m 5 jaar gratis (dus ook zonder € 2,50 inschrijfgeld) worden ingeschreven.