Korte schrijfcursus 'Familiegeschiedenis'

Gepubliceerd op: 1 oktober 2020 16:15

Bianca Boer

In de maand van Nederland Leest waarin het in de bibliotheek over ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’ gaat, kunnen belangstellenden meedoen aan een korte schrijfcursus Familiegeschiedenis. Schrijfdocent Bianca Boer, die eerder al met heel veel succes een schrijfcursus in de bibliotheek gaf, leert je in drie maandagavonden in november (9, 16 en 23 november van 20.00 tot 21.30 uur) in de Hoofdbibliotheek alles over het schrijven van een familiegeschiedenis. Echt een aanrader!

Schrijfcursus

Je hoeft niets te verzinnen want alles is er al, je hoeft de verhalen alleen maar te ontdekken. In deze korte schrijfcursus neemt iedereen zijn/haar eigen levensverhaal of familiegeschiedenis als startpunt bij het schrijven. De verhalen in je familie dienen daarbij als inspiratie. Je leert hoe je herinneringen en anekdotes zo op kunt schrijven dat ze het persoonlijke overstijgen en je lezer blijven boeien. Iedereen die meedoet aan deze cursus met Bianca Boer haalt er tips uit, nieuwe energie en voldoende kennis om dat familieverhaal nu echt te schrijven. Doe mee en ontdek dat er ook uit jouw pen een prachtige familiegeschiedenis kan vloeien.

Over Bianca Boer

Bianca Boer is schrijver, dichter en schrijfdocent. Ze heeft veel ervaring met lesgeven: aan mensen van 4 tot 84 jaar en van beginners tot ver gevorderden. Haar eerste roman kreeg de titel ‘Draaidagen’. ‘Draaidagen’ beschrijft twee verhalen, die van Judith die niet weet wat ze met haar leven moet en die van haar dementerende oma, die oorlogsslachtoffer is en Auschwitz overleefde. Om met oma in contact te komen, gaat Judith spelen in een film over de Tweede Wereldoorlog.

Kaartverkoop

Niet twijfelen maar snel aanmelden voor deze leuke schrijfcursus Familiegeschiedenis op drie maandagavonden: 9, 16 en 23 november. Er kunnen 10 personen meedoen. Toegang: € 40,- voor leden en € 50,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga op de website naar de Kaartverkoop activiteiten, kies de activiteit van je keuze en betaal met iDEAL. Natuurlijk worden de maatregelen wat betreft de corona-aanpak gevolgd.