Bibliotheken Rijnsburg en Valkenburg open vanaf 25 mei

Gepubliceerd op: 16 mei 2020 14:27

Nadat op 18 mei de Hoofdbibliotheek en Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever zijn opengegaan, volgen op 25 mei Bibliotheek Rijnsburg in de Burgt en Bibliotheek Valkenburg in Het Dorpshuis. Op dat moment is Bibliotheek Katwijk weer met alle vestigingen in de lucht.

Omdat we te maken hebben met het coronavirus is natuurlijk niet alles meteen zoals het was. Om ervoor te zorgen dat de bibliotheek veilig is om te bezoeken voor alle medewerkers en bezoekers, hebben we de nodige maatregelen getroffen. In overleg met het beheer van de Burgt in Rijnsburg en het Dorpshuis in Valkenburg zijn de bibliotheken in Rijnsburg en Valkenburg voorlopig alleen bemand open met aangepaste openingstijden: van maandag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur.
Vanaf zaterdag 6 juni is Bibliotheek Rijnsburg weer van 10.00 tot 13.00 uur open.

Beperkte dienstverlening

Openstelling volgens de nieuwe regels betekent dat bezoekers voorlopig alleen materialen kunnen lenen en terugbrengen. Kinderen onder de 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid. In de bibliotheken wordt gezorgd voor maximale hygiëne. Er is desinfectiemiddel aanwezig, teruggebrachte materialen gaan eerst 36 uur in quarantaine. Bezoekers zijn verplicht om een mandje te gebruiken die bij de ingang van de bibliotheekvestiging staan. Dit om een maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd aanwezig is in de gaten te houden. Cataloguscomputers, kopieerapparaten en leestafels zijn gesloten. Bezoekers kunnen geen materiaal in de bibliotheek blijven lezen of er verblijven om te werken, studeren etc.

Vragen?

Op allerlei manieren houdt de bibliotheek mensen op de hoogte van de ontwikkelingen: via social media, nieuwsbrief, krantenberichten, website. Mochten er toch vragen zijn, dan kunnen deze per mail of telefonisch worden gesteld. Per mail: info@bibliotheekkatwijk.nl of telefonisch: op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur op 071-4014819.