GEANNULEERD Workshop: 'Python avontuur' in Makersplaets

Gepubliceerd op: 18 december 2016 11:45

Ben jij ook iemand die van codes houdt? Dan zit je op 21 maart helemaal op je plekje bij de workshop ‘Python avontuur’ in de Makersplaets in de Hoofdbibliotheek. Onder leiding van Melissa Heijmans gaan kinderen vanaf 10 jaar op deze zaterdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur druk in de weer met de programmeertaal Python, een uitstekende taal om een code in te schrijven. Dat wordt een avontuur!

Python avontuur

In de workshop ‘Python avontuur’ leren we de basis van het schrijven van een code. Dit doen we door aan de slag te gaan met Code Combat, een spel waarbij je de getypte code moet gebruiken om verder te komen in avontuurlijke levels. Met codeerpuzzels die op een natuurlijke manier in steeds uitdagendere levels worden gezet, zorgt het programmeerspel van Code Combat ervoor dat kinderen altijd kritisch blijven nadenken. Python is een Engelse programmeer taal dus een beetje kennis van de Engelse taal is wel een vereiste.

Code Combat

Meedoen?

Zin om mee te doen aan deze workshop ‘Python avontuur’ op zaterdag 21 maart van 13.00 tot 15.00 uur? Meld je dan nu aan! Er zijn maar 6 plekjes voor deze avontuurlijke workshop beschikbaar. Deelname: € 7,50. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en rechtstreeks hier. Tot ziens in de Makersplaets!